Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

PBZ i EIB – Ugovor o kreditu u iznosu 60 milijuna eura

EIB povećava podršku malim i srednjim poduzećima u Hrvatskoj te Mid-Cap poduzećima i projektima javnog sektora kroz suradnju s Privrednom bankom Zagreb.

Europska investicijska banka (EIB) zaključila je s Privrednom bankom Zagreb (PBZ) Ugovor o kreditu u iznosu od 60 milijuna eura koji je namijenjen financiranju projekata koje provode mala i srednja poduzeća, Mid-Cap poduzeća, kao i za ostale prioritete (projekte javnog sektora).

Dario Scannapieco, potpredsjednik EIB-a, izjavio je: “Partnerstvo između Europske investicijske banke i Privredne banke Zagreb, učiniti će dostupnim dodatna sredstva za dugoročno financiranje hrvatskim kompanijama, te osloboditi dodatni kapital za provedbu njihovih projekata i značajno ojačati konkurentnost malih i srednjih poduzeća, koji su glavni pokretač ekonomskog rasta u Hrvatskoj.”

Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a je rekao: “PBZ stalno poboljšava svoj asortiman proizvoda namijenjenih SME segmentu s novim programima razvijenim za poticanje i osnaženje rasta i razvoja poduzetničkih aktivnosti i inicijativa u zemlji. Zadovoljstvo nam je što je PBZ  EIB-ov partner i u ovoj  novoj kreditnoj liniji u iznosu od 60 milijuna eura kojom će se staviti na raspolaganje dodatna sredstva namijenjena financiranju projekata koje provode  mala i srednja poduzeća te Mid-Cap poduzeća i za projekte javnog sektora“.

Ovaj kredit je u skladu s EIB-ovim prioritetom olakšavanja pristupa povoljnim izvorima financiranja europskim malim i srednjim poduzećima. U tu svrhu EIB udružuje snage s financijskim institucijama, kao što je PBZ, koje poznaju lokalna tržišta i čiju su klijenti, između ostalih, mala i srednja poduzeća, mid-cap poduzeća i javna poduzeća.

Ovim kreditom nastavlja se dugogodišnja uspješna poslovna suradnje između EIB-a i PBZ-a. Uz ovaj kredit EIB je PBZ odobrio pet kredita u ukupnom iznosu od 136 milijuna eura i to 2001., 2008. 2011., 2014. i 2016. Svi prethodno odobreni krediti uspješno su iskorišteni za unapređenje poslovanja hrvatskih malih i srednjih poduzetnika te jedinica lokalne i regionalne samouprave.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Lifestyle

Vi ste odgovorni za sebe i morate odlučiti kako ćete živjeti, jer ako nećete vi tada će to učiniti netko drugi za vas.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.