Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

PBZ i EIB – Ugovor o kreditu u iznosu 60 milijuna eura

EIB povećava podršku malim i srednjim poduzećima u Hrvatskoj te Mid-Cap poduzećima i projektima javnog sektora kroz suradnju s Privrednom bankom Zagreb.

Europska investicijska banka (EIB) zaključila je s Privrednom bankom Zagreb (PBZ) Ugovor o kreditu u iznosu od 60 milijuna eura koji je namijenjen financiranju projekata koje provode mala i srednja poduzeća, Mid-Cap poduzeća, kao i za ostale prioritete (projekte javnog sektora).

Dario Scannapieco, potpredsjednik EIB-a, izjavio je: “Partnerstvo između Europske investicijske banke i Privredne banke Zagreb, učiniti će dostupnim dodatna sredstva za dugoročno financiranje hrvatskim kompanijama, te osloboditi dodatni kapital za provedbu njihovih projekata i značajno ojačati konkurentnost malih i srednjih poduzeća, koji su glavni pokretač ekonomskog rasta u Hrvatskoj.”

Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a je rekao: “PBZ stalno poboljšava svoj asortiman proizvoda namijenjenih SME segmentu s novim programima razvijenim za poticanje i osnaženje rasta i razvoja poduzetničkih aktivnosti i inicijativa u zemlji. Zadovoljstvo nam je što je PBZ  EIB-ov partner i u ovoj  novoj kreditnoj liniji u iznosu od 60 milijuna eura kojom će se staviti na raspolaganje dodatna sredstva namijenjena financiranju projekata koje provode  mala i srednja poduzeća te Mid-Cap poduzeća i za projekte javnog sektora“.

Ovaj kredit je u skladu s EIB-ovim prioritetom olakšavanja pristupa povoljnim izvorima financiranja europskim malim i srednjim poduzećima. U tu svrhu EIB udružuje snage s financijskim institucijama, kao što je PBZ, koje poznaju lokalna tržišta i čiju su klijenti, između ostalih, mala i srednja poduzeća, mid-cap poduzeća i javna poduzeća.

Ovim kreditom nastavlja se dugogodišnja uspješna poslovna suradnje između EIB-a i PBZ-a. Uz ovaj kredit EIB je PBZ odobrio pet kredita u ukupnom iznosu od 136 milijuna eura i to 2001., 2008. 2011., 2014. i 2016. Svi prethodno odobreni krediti uspješno su iskorišteni za unapređenje poslovanja hrvatskih malih i srednjih poduzetnika te jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Pročitajte još:

Financije

Ugovor o kreditu koji su potpisali EIB i HBOR doprinijet će održivom gospodarskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta u Hrvatskoj, posebice za mlade,...

Ekonomija

Osiguran svježi kapital za mala i srednja poduzeća! Čak 20 milijuna eura osigurano je za financiranje projekata koje provode mala i srednja poduzeća (SME)...

Novosti

Temeljem Ugovora o zajmu koji je Vaba potpisala s EIB-om krajem 2010. godine, s ciljem omogućavanja lakšeg pristupa financijskim sredstvima hrvatskim mikropoduzetnicima, od početka...

Novosti

Vlada će već ovaj mjesec odlučiti o broju dionica koje će se prodavati i o načinu njihove prodaje

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.