Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

2 milijuna kuna za učenike s teškoćama [VIDEO]

Ministar Jovanović je najavio i potpuno novi projekt specijaliziranih pomagača u nastavi ‘Mladi za mlade’, te da će Hrvatskoj uskoro biti na raspolaganju pet milijuna eura za ostvarivanje jednakih šansi među učenicima.

Ministar Jovanović je najavio i potpuno novi projekt specijaliziranih pomagača u nastavi 'Mladi za mlade', te da će Hrvatskoj uskoro biti na raspolaganju pet milijuna eura za ostvarivanje jednakih šansi među učenicima.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je svečana dodjela ugovora udrugama koje pružaju usluge pomoći pri uključivanju učenika s teškoćama u odgojno-obrazovni proces.

Ugovori su dodijeljeni u okviru  Javnog poziva za prijavu projekata udruga koje pružaju pomoć učenicima s teškoćama, za razdoblje od 1. rujna 2013. do 31. prosinca 2013.

Ministar Željko Jovanović dodijelio je ukupno 34 ugovora udrugama za 150 učenika. Ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava ovim Javnim pozivom iznosi 1.950.000,00 kuna. Ukupno se na natječaj javilo 49 udruga koje skrbe za 202 učenika, no 15 udruga nije zadovoljilo uvjete Javnog poziva.

[infopunkt 7110 3]

”15 udruga koje nisu zadovoljile uvjete, jednostavno nisu mogle biti uključene u ovaj projekt”, istaknuo je.

[infopunkt 7110 4]

”Ministarstvo će pozvati svih 52 učenika, njihove roditelje i udruge koje su se brinule o njima i dati im savjet kako da u najkraćem roku dobiju pomoćnika u nastavi”, odlučno je poručio Jovanović.

[infopunkt 7110 5]

Ministar je najavio i potpuno novi projekt specijaliziranih pomagača u nastavi ‘Mladi za mlade’, te da će Hrvatskoj uskoro biti na raspolaganju pet milijuna eura za ostvarivanje jednakih šansi među učenicima.

[infopunkt 7110 6]

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Kada tradicionalni ulagački instrumenti, poput obveznica, štednje u bankama, te ulaganja u nekretnine, postanu nesigurni, građani, ali i svi ostali investitori posežu za investicijskim...

EU fondovi

Hrvatska će primiti devet milijardi eura bespovratnih sredstava kohezijske politike za razdoblje od 2021. do 2027. godine radi promicanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije...

Financije

Trgovanje kriptovalutama je postalo popularno jer su ljudima često obećavane velike zarade za kratkoročna ulaganja.

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.