200 radnika tvrtke kćeri HŽ Infrastrukture prosvjeduje i traži plaće [VIDEO]

200 radnika tvrtke kćeri HŽ Infrastrukture prosvjeduje i traži plaće [VIDEO]

Dvjestotinjak radnika PRO-REG-a, tvrtke kćeri HŽ Infrastrukture, počelo je jutros prosvjed zbog neisplaćenih plaća i teškog stanja u PRO-REG-u.

Prosvjed u organizaciji Sindikata Hrvatskih željezničara započeo je okupljanjem radnika na Glavnom kolodvoru, odakle je prosvjedna kolona krenula pred Direkciju HŽ-a i potom na Prisavlje, pred Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Sindikat traži isplatu triju zaostalih plaća, restrukturiranje PRO-REG-a i preuzimanje dijela zaposlenih u HŽ Infrastrukturu i Pružne građevine, financiranje nastavka restrukturiranja društava u vlasništvu HŽ Carga, poglavito Održavanja vagona i RPV Slavonski Brod, te isplatu poticajnih otpremnina.

[infopunkt 5891 2]

“Hoćemo plaće, hoćemo plaće”, skandirali su prosvjednici nakratko se zaustavivši pred Direkcijom HŽ-a u Mihanovićevoj ulici.

Sindikat traži restrukturiranje kojim bi se radnicima isplatile otpremnine. Najoštrije se protivi “restrukturiranju” kroz stečaj jer se time, upozoravaju iz sindikata, rastače državna imovina, do čega je već došlo u TŽV-u Gredelju, a doći će i u drugim tvrtkama ako se pravo restrukturiranje bude i dalje odgađalo.

[infopunkt 5891 3]

[infopunkt 5891 4]

Podijeli

Odgovori

Top