21 milijun kuna za Opću bolnicu Gospić

Ispred Opće bolnice Gospić u ponedjeljak, 1. listopada, održano je svečano otvorenje građevinskih radova u sklopu projekta EU „Uspostava i poboljšanje uvjeta dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opće bolnice Gospić“. Građevinski radovi obuhvaćaju rekonstrukciju kirurškog operacijskog trakta, te izgradnju prostora za liječenje pacijenata po principu dnevne bolnice u vrijednosti od gotovo 21 milijun kuna.

Natječaj „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama“ otvoren je 2016. godine, a dodijeljeno je više od 934 milijuna kuna bespovratnih sredstava velikom broju zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

„Kroz javnu nabavu Projekt jednako razvoj je dobio mogućnost upravljanja projektom i savjetovanja u provedbi postupaka javne nabave za Opću bolnicu Gospić, uz građevinske radove koji se danas otvaraju, nabavljat će se i nova moderna oprema kako bi zdravstvena skrb korisnika u Ličko-senjskoj županiji, a i šire, bila što kvalitetnija.“ – rekla je Ana Fresl, direktorica PJR-a.

Opća bolnica Gospić, jedna je od 23 zdravstvene ustanove koja je krajem kolovoza potpisala ugovor o bespovratnim sredstvima je i koja sufinancira projekt. Realizacijom projekta će se poboljšati uvjeti, prije svega pacijentima, ali i osoblju bolnice. Unutar cijelog projekta uz građevinski dio, sufinancira se i kupnja potrebne opreme kako bi se poboljšala medicinska i zdravstvena skrb korisnika. Cilj projekta je uspostava i opremanje dnevne bolnice s 15 kreveta, uspostava i opremanje sale za jednodnevnu kirurgiju, stvaranje poboljšanog okruženja za liječenje i rad u bolnici te  poboljšanje efikasnost zdravstvene skrbi bolnice.

Podijeli

Odgovori

Top