4. industrijska revolucija, digitalizacija, obrazovanje i „odljev mozgova“ u fokusu narednog Kopaonik biznis foruma

Naredni 27. Kopaonik biznis forum održat će se od 1. do 4. ožujka 2020. godine u Kongresnom centru hotela Grand na Kopaoniku, a centralna tema bit će‚ Industrija 4.0 i povezane teme: izazovi budućnosti‘. Veliki broj panela bit će posvećen četvrtoj industrijskoj revoluciji, digitalizaciji, obrazovanju, pametnoj specijalizaciji, politici zapošljavanja i tzv. ‚odljevu mozgova‘, a koliko je Industrija 4.0 značajna, potvrđuje i činjenica da je ove godine centralna tema ovog eminentnog ekonomskog skupa.

Kopaonik biznis forum svake godine privlači više od 1500 sudionika, a ove godine, pored državnih uzvanika, predstavnika međunarodnih financijskih institucija, članova diplomatskog zbora, poslovnih ljudi, domaćih i stranih investitora, svoje sudjelovanje potvrdili su i Jan Martijn Kees, šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju (IMF), Gallina Andronova Vincelette, menadžer Svjetske banke za Europu i centralnu Aziju, Nadeem Ilahi, regionalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda za jugoistočnu Europu, Dubravka Negre, direktor regionalnog ureda Europske investicijske banke za Zapadni Balkan, kao i svi predsjednici privrednih komora zemalja regije. Posebni gosti na Forumu gosti bit će bivši predsjednici država i Vlada iz regije – Hrvatska, BiH, Makedonija, Crna Gora, Albanija, Srbija.

‚Četvrta industrijska revolucija već ima dubok i trajan utjecaj na sve industrije. Da bi privreda mogla efikasno i djelotvorno odgovoriti na prošle i buduće izazove i usredotočila se na agendu za novi rast, neophodno je stvoriti i održati adekvatno okruženje zasnovano na makroekonomskoj stabilnosti, poboljšanom upravljanju javnim i privatnim sektorom i novim industrijskim politikama‘, rekao je Aleksandar Vlahović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije i istaknuo da će ovogodišnji Kopaonik biznis forum biti posvećen promoviranju smjelih ideja koje će pomoći u boljem razumijevanju potencijala Industrije 4.0. ‚Cilj Kopaonik biznis foruma 2020. je motivacija svih sudionika s ciljem da razumiju i aktivno oblikuju ekonomski i poslovni ekosustav nastojeći pokrenuti globalnu ekonomiju zasnovanu na inovacijama i univerzalnoj mobilnost‘, istaknuo je g.Vlahović.

Kopaonik biznis organizira Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. Forum predstavlja svojevrsnu interaktivnu platformu za razmjenu mišljenja, argumentiranu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih reformskih izazova iz političke, privredne i ekonomske perspektive. Kao i svih prethodnih godina, i predstojeći Kopaonik biznis forum bit će sajam ideja i mjesto na kojemu se sumiraju rezultati ekonomske politike naše zemlje između dva događaja.

Podijeli

Odgovori

Top