5 savjeta za produktivniji ponedjeljak

Ponekada samo jedna kupovina kvalitetnih slušalica ili izlazak iz ureda na ručak, mogu učiniti čuda za buđenje vaše kreativnosti i fokusiranosti. Zato smo već danas pripremili par savjeta kako pojačati produktivnost na radnom mjestu, kako vam ovaj ponedjeljak ne bi bio nikakva ozbiljna prijetnja.

Investirajte u slušalice

I iako će vašim kolegama ispočetka biti neobično zašto ste odlučili prigušiti sve zvukove iz vaše radne okoline, ovaj potez će učiniti čuda za vašu fokusiranost! Birajte suptilne modele slušalica koji neće izgledati poput oklopa na vašoj glavi i uživajte u prednostima izolacije od zvonjave telefona, zvuka koraka po uredu, šaputanja, smijeha.

Izađite van ureda na ručak

Ili bar iz svoga ureda. To će vam pomoći da očistite vaše misli i ponovno se refokusirate. Ako ostanete samo na jednom mjestu predugo, to će vas polako izluđivati i početi vas gušiti.

Radite malene pauze

Nakon dva sata rada, dozvolite si pauzu od desetak minuta. Otiđite do prozora, osvježite se, napravite si kavu, limunadu, snimite selfie fotografiju za prijatelje. Nakratko odmorite misli od posla i dozvolite si bez grižnje savjesti malenu pauzu.

Ne krivite druge za svoje (neuspješne) poslovne avanture

Dakle, nemojte dozvoliti da drugi, pa čak ni vi sami budete prepreka za ostvarenje vaših snova i ciljeva.

Ponekada vi znate najbolje

Kada trebate donijeti važnu odluku na poslu, svakako da trebate saslušati savjete stručnjaka i čuti i njihovu stranu priču. No, kada vam vaša intuicija i iskustvo govori drugačije, nemojte dozvoljavati da odluka čeka tjedan dana, dok vi još jednom prebirete po svojim mislima. Odmah stanite iza svoje odluke i vjerujte u sebe.

Izvor: manager.ba

Podijeli

Odgovori

Top