Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

5 životnih/svakodnevnih situacija u kojima možete uvježbati svoju prodajnu komunikaciju

Učinkovita prodajna komunikacija nije samo za biznis i sastanke s klijentima, istaknuo je Ante Mihaljević, stručnjak za poslovnu i prodajnu komunikaciju i odnose.

Učinkovita prodajna komunikacija nije samo za biznis i sastanke s klijentima, istaknuo je Ante Mihaljević, stručnjak za poslovnu i prodajnu komunikaciju i odnose. To je vještina koja se može usavršavati u svakodnevnom životu, kako biste postali uvjerljiviji i angažiraniji komunikator u svim područjima.

Ante Mihaljević u novoj kolumni donosi pet svakodnevnih situacija u kojima možete vježbati i poboljšati svoje prodajne komunikacijske vještine.

1. Pregovaranje s članovima obitelji

Svaka obitelj ima trenutke u kojima su pregovori nužni, bilo da se radi o odlučivanju o planovima za odmor ili obavljanju kućanskih poslova. Nekad mogu izgledati i kao prave male talačke krize. Ovi s djecom koja bacaju tantrume znaju o čemu pričam. Iskoristite ove prilike za vježbanje jasne, uvjerljive komunikacije. Usredotočite se na razumijevanje perspektive druge osobe, jasno artikuliranje vlastitih potreba i pronalaženje obostrano korisnog rješenja. Win-win kako se to popularno kaže. To ne samo da vam pomaže da dobijete ono što želite, već i jača vaše odnose kroz učinkovitu komunikaciju.

2. Društvena okupljanja i poslovno umrežavanje

Društvena okupljanja, kao što su zabave ili poslovni događaji, odnosno eventi, savršena su za uvježbavanje vaše prodajne komunikacije. Uključite se u razgovore s novim ljudima i vježbajte kako artikulirati svoje ideje i priče na uvjerljiv način. Obratite pozornost na svoj govor tijela, ton glasa i na to kako slušate i odgovarate drugima. Te vam interakcije mogu pomoći da izgradite samopouzdanje i poboljšate svoju sposobnost povezivanja s drugima.

3. Kupnja ili komunikacija s korisničkom službom

Kada kupujete novi proizvod ili rješavate problem s korisničkom službom, koristite ove situacije kako biste usavršili svoje vještine pregovaranja i uvjeravanja. Vježbajte predstavljati svoje potrebe jasno i s poštovanjem i radite prema rješenju koje će zadovoljiti i vas i pružatelja usluga. To vam pomaže da postanete vještiji u zauzimanju za sebe i postizanju povoljnih ishoda.

4. Volontiranje i uključenost u zajednicu

Volontiranje na projektima u lokalnoj zajednici ili pridruživanje lokalnim organizacijama nudi brojne mogućnosti vježbanja prodajne komunikacije. Bilo da uvjeravate druge da se pridruže i pomognu vašoj inicijativi, organizirate događaje ili predstavljate ideje grupi, možete koristiti i poboljšati svoje prodajne vještine. Ove vam aktivnosti također pomažu da naučite kako nadahnuti i motivirati druge, što je ključni aspekt učinkovite prodajne komunikacije.

5. Razgovori za posao i profesionalni razvoj

Razgovori za posao najbolji su primjer primjene prodajne komunikacije gdje u biti prodajete sami sebe. Evo nam super prilike za vježbanje jasnog i pouzdanog predstavljanja svojih vještina i iskustava. Osim toga, potražite prilike za profesionalni razvoj, kao što su radionice za javni nastup, kako biste poboljšali svoje komunikacijske tehnike. Što više vježbate, to će vaša prodajna komunikacija postati uglađenija i učinkovitija.

Prodajna komunikacija je univerzalna vještina koja se proteže daleko izvan tradicionalnih poslovnih granica. Ako vježbate u svakodnevnim situacijama, možete razviti prirodan, samopouzdan i uvjerljiv stil komunikacije koji koristi svim aspektima vašeg života. Iskoristite ove prilike i gledajte kako vaše prodajne vještine, ujedno i komunikacijske vještine—cvjetaju.


Ante Mihaljević, iskusni trener za poslovnu komunikaciju, kombinira profesionalnost i humor kako bi vodio pojedince i tvrtke do trajnog uspjeha, kako u poslovnom, tako i u privatnom okruženju.

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.