Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

50 000 kuna donacije za Institut Plavi svijet i morske kornjače

50 000 kuna donacije uručeno je Institutu Plavi svijet u Malom Lošinju, objavljeno je iz tvrtke Procter&Gamble Hrvatska.

50 000 kuna donacije uručeno je Institutu Plavi svijet u Malom Lošinju, objavljeno je iz tvrtke Procter&Gamble Hrvatska. Sredstva iz donacije namijenjena su za nabavu opreme za oporavilište za morske kornjače koje vodi tim znanstvenika Instituta Plavi svijet. Donacijom je završena inicijativa „Učini pravu stvar“ koja se tijekom travnja provodila u trgovinama dm drogerie markta, a tijekom koje je svaka kupnja aluminijske punjive boce šampona Pantene, Aussie, Herbal Essences i Head&Shoulders značila donaciju za oporavilište.

„Institut Plavi svijet daje nemjerljiv doprinos očuvanju vrsta u Jadranu. Deseci morskih kornjača su spašeni zahvaljujući radu brojnih znanstvenika i volontera. Vjerujemo da će i ova donacija pomoći u spašavanju vrste koja je u cijelom svijetu ugrožena, a čiji opstanak u Jadranu ovisi o svima nama, ali najviše upravo o znanstvenicima. Njihov istraživački rad će pomoći u održavanju bioraznolikosti onog što nam je najvrednije, a to je naš Jadran i naša priroda“, izjavila je marketing menadžerica Procter&Gamblea za Hrvatsku, Roberta Čirjak.

Procter&Gamble na svjetskoj razini uvodi senzaciju na području odgovorne ljepote. Praktična refil pakiranja šampona znače smanjenje tzv. virgin plastike za čak 50%, a upotrebu plastike općenito za čak 60% u navedenim proizvodima. Donacijom će se znanstvenicima i volonterima u Malom Lošinju olakšati rad s bolesnim ili ozlijeđenim morskim kornjačama.

U Jadranu se svake godine samo u ribarske mreže ulovi više od 5000 morskih kornjača i mnoge od njih završe upravo kod nas na oporavku. Imamo školovani tim mladih znanstvenika kojem se od nedavno pridružila i veterinarka čime je naš posao podignut na još višu razinu. Veselimo se novoj opremi i zahvaljujemo tvrtki Procter&Gamble što je prepoznala naš dugogodišnji rad i znanstveni razvoj i doprinos. Bioraznolikost Jadrana nam svima treba postati prioritet i vjerujemo da ćemo i svojim daljnjim radom ukazati na činjenicu da priroda nema zamjenu“, poručila je Jelena Basta, predsjednica Instituta Plavi svijet.

Od početka godine u oporavilištu za kornjače se već oporavilo nekoliko bolesnih ili ozlijeđenih morskih kornjača i one su puštene u more pod budnim okom znanstvenika i volontera.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.