Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

7. Forum obiteljskog smještaja HGK: Izvrsnost i inovativnost nužni za konkurentnost

7. Forum obiteljskog smještaja ponudit će iznajmljivačima alate za neke od najvećih izazova s kojima se susreću: sve veća konkurencija, zakonske i porezne regulative te praćenje brzo-izmjenjujućih trendova.

godišnji odmor

Jedinstveno godišnje okupljanje privatnih iznajmljivača na nacionalnoj razini, 7. Forum obiteljskog smještaja (FOS), održat će se u subotu, 18. ožujka s početkom u 10:30 sati u hotelu Westin u Zagrebu. FOS organizira Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

7. Forum obiteljskog smještaja ponudit će iznajmljivačima alate za neke od najvećih izazova s kojima se susreću: sve veća konkurencija, zakonske i porezne regulative te praćenje brzo-izmjenjujućih trendova. Konkurencija u privatnom smještaju u turizmu izrazito je velika. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (2019.) obiteljski i privatni smještaj čine 61 posto ukupne ponude smještajnih kapaciteta u zemlji. Izazov ponuditelja obiteljskog smještaja osigurati je popunjenost izvan sezone.

Na FOS-u ćemo stimulirati prenamjenu obiteljskog smještaja u inovativne vrste smještaja s dodanim vrijednostima kroz ulaganja u kvalitetu smještajnih objekata, posebno u segmentu malih obiteljskih hotela”, pojasnila je direktorica Sektora turizma HGK Andreja Vukojević.

Iznajmljivačima obiteljskomg smještaja posebnu vrstu izazova predstavlja snalaženje sa zakonskim i poreznim regulativama. Mnogi ne razumiju financijske obveze koje su dužni ispunjavati. Zakonska i porezna regulativa u obiteljskom smještaju tema je stoga drugog od dva panela na FOS-u, nakon kojega će porezni položaj pružatelja smještaja u domaćinstvu problematizirati porezna savjetnica Ljerka Markota. Iznajmljivačima će ponuditi konkretne informacije i savjete za djelovanje u skladu s propisanim okvirima.

„Kako bi se razvijao održivi turizam, potrebno je uključiti lokalne stanovnike u proces planiranja, promovirati turističke aktivnosti koje su u skladu s lokalnim vrijednostima i potrebama te educirati turiste o važnosti očuvanja prirodnog i kulturnog naslijeđa. Osim toga, važno je promicati turističke aktivnosti tijekom cijele godine kako bi se smanjila sezonalnost turizma te razvijati infrastrukturu koja podržava održivi turizam, uključujući i održive smještajne objekte“, naglasio je Nedo Pinezić, savjetnik za razvoj turizma baziran na lokalnoj zajednici koji će svojim predavanjem usmjeriti iznajmljivače na jedan od najaktualnijih trendova – održivost.

Za pomoć u praćenju trendova organiziramo i dvije Booking.com radionice: Otkrijte kako se prilagoditi trendovima putovanja i Pridružite nam se na putu k ostvarenju održivih putovanja.

Napomenimo i da su za sve sudionike osigurani vrijedni vaučeri za Prima namještaj i školarinu za Veleučilište Bernays.

Više informacija i program FOS-a dostupni su na mrežnim stranicama HGK.

Pročitajte još:

Turizam

Veliki interes gostiju za destinaciju Zlatna Slavonija koja obuhvaća čitavo područje Požeško-slavonske županije, utjecao je na investitore pa se tako neke od najvećih investicija...

Novosti

Eugen Juriček, univ. bacc. oec., manager u kulturi s položenim državnim ispitom za zvanje konzervator – restaurator, izumio je način za "pošumljavanje podmorja", uz...

Turizam

Izlet.hr jednostavna je i zabavna web i mobilna aplikacija. Od sada nastavnici, razrednici, roditelji i učenici osnovnih škola sami mogu kreirati sadržaj školskih izleta.

Turizam

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost te povezuju sudionici ruralnoga...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.