Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

7 načina da zaradite novac u svoje slobodno vrijeme

Nove mjere štednje koalicijske vlade znače da će mnogi u narednim mjesecima morati stegnuti remen. Dok su “mršava” proračunska sredstva namijenjena samo najnužnijim troškovima, Vlada pronalazi i razloge za nove rezove. Vama jedino preostaje da uz malo mašte i truda pronađete načine kako zaraditi novac.

Nove mjere štednje koalicijske vlade znače da će mnogi u narednim mjesecima morati stegnuti remen. Dok su "mršava" proračunska sredstva namijenjena samo najnužnijim troškovima, Vlada pronalazi i razloge za nove rezove. Vama jedino preostaje da uz malo mašte i truda pronađete načine kako zaraditi novac.

Došli smo do sedam  načina kako da zaradite novac tijekom kreditne krize – jedan je lakši od drugih.

1. Iznajmljujte svoje parkirno mjesto 

Ako živite u blizini centra grada, željezničke stanice i nogometnog stadiona i ne koristite svoj parking ili garaže, iznajmljivanje praznog parkirnog mjesta uopće nije loša ideja.

2. Aukcije

Svi smo krivi za skrivanje predmeta koji bi mogli “doći u ruci jedan dan”. No, što je jednom čovjeku smeće to bi drugom moglo biti blago. To je ujedno glavni razlog zašto je online aukcija na eBay.co.uk je tako uspješan. U stvari, eBay procjenjuje prosječni britanski kuća ima oko 450 £ vrijedan neželjenih stvari koje bi mogle biti prodane na mjestu.

Napravite novac od svog starog smeća!

3. Ne bacajte u koš svoj stari mobitel

Mnogi od nas imaju stari mobilni telefon koji negdje u ladici sakuplja prašinu. No, ne biste vjerovali lako biste ga mogli pretvoriti u gotovinu, čak i ako malo je oštećen. Web stranice kao što Mopay.co.uk, Fonebank.com i Envirofone.com će vam reći koliko je vaš telefon je vrijedan.  za IPhone 3G, primjerice, možete zaraditi i do gao dohvatiti oko 1.200, kuna (130 £).

4. Prodajte svoje vještine

Svi imamo vještine i talente, pa zašto ih ne iskoristiti i dodatno zaraditi.

Ako ste nekoliko godina svog života proveli u nekoj struci žašto ne biste svoje iskustvo dobro iskoristili u odrasloj dobi. Potrebno je samo oglašavati vaše usluge u lokalnim novinama, kao naprimjer učiteljica glazbe poučava klavir ili učitelj u osnovnoj školi poučava jezike. Pazite kako pišete oglas i određujete cijenu jer to su dva glavna glavna i odlučujuća faktora hoćete li baš vi biti izdvojeni u “moru” oglasa.

Samo za tri sata instrukcija na tjedan možete zaraditi i do 300,00 kuna što nije zanemarivo u ovim teškim financijskim vremenima.

5.  Iznajmite svoj stan

Slobodne sobe rijetko se iznajmljuju ispod 100 eura.

6. Plaćene ankete

Sudjelujte u ispunjavanju anketa na web stranicama kao što Yougov.com, Panelbase.net i Toluna.com i svi će vas nagraditi za vaše mišljenje, bilo putem novčanih nagrada ili kupona.

Jednom kad ste registrirani na web stranici, bit će vam poslane ankete prilagođene vašem osobnom profilu.

7. Kućna radinost

Kućna radinost i sporedno zanimanje zapravo spadaju u obrtničku djelatnost, a mogu je obavljati sve fizičke osobe koje nisu obveznici PDV-a. Navodimo par najzanimljivijih, a cijeli popis možete pogledati na stranicama Narodnih novina.

Kućna radinost:
– Proizvodi od pluta, slame i drugih pletarskih materijala
– Košarački i pletarski proizvodi
– Usluge dovršavanja čaša za piće i drugih proizvoda od stakla
– Figurice i drugi ukrasni keramički predmeti
– Izrada predmeta za uspomenu i suvenira
– Izrada igrački, kišobrana i suncobrana, štapova za šetnju, bičeva

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske.

Nekretnine

Raznolikost cijena ovisno o lokaciji, nedostatak određenih tipova stanova te porast cijena nekretnina predstavljaju izazove za kupce stanova na dinamičnom zagrebačkom tržištu.

Komentari

Na godišnjoj je razini BDP u prvom kvartalu 2023. rastao 2,8% uz umjeren rast svih ključnih elemenata te blagi realan pad uvoza. Još važnije,...

Poduzeća

Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.