70 interventnih policajaca deložiralo deveteročlanu obitelj Vukić! [VIDEO]

70 interventnih policajaca deložiralo deveteročlanu obitelj Vukić! [VIDEO]

I dok Linićeva lista poreznih dužnika (raz)otkriva (sumnjive) milijunaše, zbog poreznog duga deveteročlana obitelj Vukić iz Arbanasa u Zadru deložirana je iz svojeg doma.

HRT javlja das u deložaciju pokušale spriječiti razne građanske udruge, ali i brojni građani. Predstavnicima suda i policije nisu dopuštali ulazak u kuću.

Stanje je od 10 sati bilo dramatično, čuli su se plač i vriska prilikom postupanja 70-ak pripadnika interventne policije. Oni su okupljene odnosili u policijske kombije.

Intervenirala je i hitna pomoć. Tinu Vukić te još jednu žensku osobu koja je pala u nesvijest odvezli su u bolnicu. Policija je potom razdvojila sve članove obitelji Vukić i potrpala ih u “marice”.

Sudski ovršitelj potom je nesmetano nastavio ovrhu. Postavljena je nova brava, a s opunomoćenikom novog vlasnika obavlja ostale formalnosti pod jakim osiguranjem interventne policije.

Podsjetimo, ovrha kuće Vukićevih obavlja se prema nalogu Porezne uprave. Početni dug od 72.000,00 kuna obitelji Vukić prema Poreznoj upravi rastao je, a s njim i kamate pa je sveukupno došao do 300.000 kuna. Porezna je kuću stavila na dražbu i prodala za 40.000 eura, iako joj je stvarna vrijednost trostruko viša.

Vukići ističu kako nisu htjeli da im se dug oprosti, već samo da im ponude obročnu otplatu. S 40.000 eura naplatila se banka, Porezna uprava nije dobila ni lipe, a cijeli dug obitelji Vukić ostao je netaknut.

Podijeli

Odgovori

Top