Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Savjet HNB-a – usvojena projekcija monetarne politike za četvrto tromjesečje

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) na današnjoj je sjednici razmotrio najnovija gospodarska i novčana kretanja, te usvojio projekciju monetarne politike za četvro ovogodišnje tromjesečje i polazišta monetarne politike za sljedeću godinu, priopćeno je iz HNB-a.

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) na današnjoj je sjednici razmotrio najnovija gospodarska i novčana kretanja, te usvojio projekciju monetarne politike za četvro ovogodišnje tromjesečje i polazišta monetarne politike za sljedeću godinu, priopćeno je iz HNB-a.

Savjet HNB-a suglasio se s odlukom nadzornog odbora Banco Popolare Croatia d.d. Zagreb da produži mandat predsjedniku uprave te banke Goranu Gazivoda i članu uprave Ivanu Dujmoviću.

Nove uprave banaka

U Credo banci d.d. Split član uprave i nadalje će biti Mato Mišić.

U Privrednoj banci d.d. Zagreb novi član uprave postaje Darko Drozdek, a u Volksbank d.d. Zagreb također novi član uprave bit će Peter Szenkurök, ističu iz HNB-a.

Navode i da, na temelju danas prihvaćene odluke, Hrvatska narodna banka planira u sljedećoj godini obogatiti kolekciju prigodnoga kovanog novca i numizmatičkih kompleta s nekoliko novih izdanja.

Ruđer Bošković na zlatnoj kovanici

U suradnji s Vatikanskim uredom za filateliju i numizmatiku prigodnim zlatnim kovanim novcem bit će obilježena 300. godišnjica rođenja Ruđera Josipa Boškovića, a u suradnji s Hrvatskim novčarskim zavodom planirano je izdavanje zlatnog kovanog novca s oznakom 10 kuna posvećenog agenciji Ujedinjenih naroda UNESCO, te prigodnog srebrnog kovanog novca od 150 kuna u povodu Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Uz to, 300. obljetnica Sinjske alke bit će popraćena prigodnim zlatnim i srebrnim novcem.

Numizmatičkim kompletom prigodnog optjecajnog kovanog novca od 25 kuna bit će obilježena čak tri datuma – l0. obljetnica međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske, kandidatura Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji i ljetošnja Godišnja skupština Europske banke za obnovu i razvoj u Zagrebu.

Bit će izdan i numizmatički komplet optjecajnih kovanica kuna i lipa s godinom kovanja 2011., navodi se u priopćenju.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.