Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Obama poručio Medvedevu – Novi START je naš prioritet

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u nedjelju da je “prilično optimističan” da će do isteka mandata sadašnjeg saziva Kongresa ishoditi ratifikaciju novog ugovora o smanjenju nuklearnog razoružanja s Rusijom. “S obzirom na to da se radi o dobrom ugovoru, s obzirom na to da ima podršku bivših visokih republikanskih vladinih dužnosnika, nadam se i očekujem da ćemo uspjeti” ishoditi njegovu ratifikaciju, kazao je Obama novinarima u Air Force Oneu koji ga je vraćao u Washington nakon putovanja po Aziji.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u nedjelju da je "prilično optimističan" da će do isteka mandata sadašnjeg saziva Kongresa ishoditi ratifikaciju novog ugovora o smanjenju nuklearnog razoružanja s Rusijom. "S obzirom na to da se radi o dobrom ugovoru, s obzirom na to da ima podršku bivših visokih republikanskih vladinih dužnosnika, nadam se i očekujem da ćemo uspjeti" ishoditi njegovu ratifikaciju, kazao je Obama novinarima u Air Force Oneu koji ga je vraćao u Washington nakon putovanja po Aziji.

Njegova državna tajnica Hillary Clinton te ministar obrane Robert Gates potpisali su istodobno zajednički članak u dnevniku Washington Postu kojim traže da zastupnici ratificiraju tekst.

– Novi ugovor START zaslužuje brzu ratifikaciju. Naša nacionalna sigurnost ovisi o tome – pišu Clinton i Gates. Zaključili su kako novi START omogućava postavljanje temelja za buduća smanjenja taktičkog nuklearnog naoružanja.

Novi START kao prioritet

Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je u Yokohami svom ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu poručio da ratifikacija novog sporazuma o redukciji nuklearnog naoružanja (Novi START) za njega ima apsolutni prioritet.

SAD organizira povijesni summit o nuklearnom naoružanju

Obama se žuri da ratificira sporazum prije nego što novi saziv Kongresa, nakon izbora u studenome na kojima su njegovi demokrati pretrpjeli težak poraz, održi konstitutivnu sjednicu u siječnju.

Dvojica su predsjednika novi sporazum o redukciji nuklearnog naoružanja potpisala u travnju ove godine u Pragu. Osim što je njime bitno smanjen nuklearni arsenal obiju zemalja, uveden je i novi režim nadgledanja preostalog.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.