Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

TEPCO: zaustavljeno curenje radioaktivne vode u ocean

Curenje visoko radioaktivne vode u ocean u nuklearnoj centrali Fukushima (sjeveroistok Japana) zaustavljeno je, objavio je u srijedu upravitelj postrojenja Tokyo Electric Power (Tepco).

Curenje visoko radioaktivne vode u ocean u nuklearnoj centrali Fukushima (sjeveroistok Japana) zaustavljeno je, objavio je u srijedu upravitelj postrojenja Tokyo Electric Power (Tepco).

– Radnici su potvrdili da je zaustavljena voda koja je curila iz centrale – priopćio je Tepco.

Tehničari su prošli tjedan otkrili pukotinu od 20 cm u zidu jame smještene blizu obale i povezane s reaktorom 2.

Znatna količina vrlo kontaminirane vode curila je dan i noć iz te jame ali tehničari nisu uspjeli začepiti pukotinu, usprkos nekoliko pokušaja uz pomoć cementa te uz pomoć mješavine polimera, novinskog papira i piljevine.

Radijacija i dalje istječe – rješenja japanske krize nema na vidiku

11.500 tona slabo radioaktivne vode

U utorak su odlučili pristupiti bušenju uzvodno kako bi slijedili tok vode i ubrizgali tekuće staklo, i kemijski agens čije je svojstvo učvrstiti tekućinu. To je curenje uzrokovalo znatno podizanje razine radioaktivnog joda 131 blizu centrale.

Tepco je u utorak počeo odbacivati u ocean 11.500 tona slabo radioaktivne vode kako bi ispraznio rezervoare namijenjene skladištenju visoko kontaminirane vode koja se nakupila u postrojenjima i galerijama reaktora 2.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.