Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

A1 Hrvatska prva na tržištu donosi kućni internet preko mobilne 5G mreže

Novom je uslugom na 5G mreži odgovoreno na sve veću gustoću korisnika i njihove zahtjeve za bržim prijenosom veće količine podataka. Ujedno je nastavljen kontinuitet donošenja inovacija na tržište.    

Uz premium uređaje, korisnik dobiva kvalitetan širokopojasni pristup. To je još jedan doprinos ravnomjernom razvoju Hrvatske i omogućavanju jednakih uvjeta za rad, edukaciju pa i zabavu na područjima bez adekvatne fiksne infrastrukture.

Još 2006. A1 Hrvatska prva je uvela Homebox uslugu odnosno kućni Internet preko tadašnje 3G mreže. Usluga je u međuvremenu više puta nadograđena novim mrežnim mogućnostima i uređajima. Diljem Hrvatske nametnula se kao značajno bolje rješenje za područja gdje su zastarjele bakrene parice jedina pristupna tehnologija. Novom je uslugom na 5G mreži odgovoreno na sve veću gustoću korisnika i njihove zahtjeve za bržim prijenosom veće količine podataka. Ujedno je nastavljen kontinuitet donošenja inovacija na tržište.    

U ponudi su dvije usluge – premium koji se sastoji se od vanjske antene i modema, te je namijenjen svima kojima treba stabilan i brz pristup internetu, i osnovni koji se sastoji od unutarnje jedinice i predstavlja tehnološki napredniju verziju današnje Homebox usluge. Premium paket, uz 5G Internet tarifu, čini pouzdana i kvalitetna oprema: Askey vanjska jedinica i Fritzbox 7530 modem koji zajedno osiguravaju najbolji mogući prijam signala te za korisnike stabilnu WiFi mrežu. Za postavljanje obje jedinice nisu potrebni nikakvi značajni građevinski radovi jer se montira jednostavno. Prilikom instalacije, A1 tehničar će odrediti najbolji položaj vanjske jedinice te instalirati opremu bez dodatnih troškova za korisnika.

„Odgovaramo na potrebe naših korisnika, ali i tržišta u cjelini, zadovoljni smo što prvi donosimo rješenje – novu generaciju Homebox usluge, na 5G mreži. Dostupna je na područjima s dobrom pokrivenošću A1 5G signalom, koja se iz mjeseca u mjesec povećavaju. Korisnicima, pogotovo onima kojima nije dostupan optički pristup,  donosi iskustvo kvalitetnog kućnog pristupa preko mobilne mreže. Ovakvim rješenjima potvrđujemo svoju predanost da ostanemo predvodnici u digitalizaciji Hrvatske“, izjavila je Ivana Marković, glavna direktorica za privatne korisnike u A1 Hrvatska.

Nova 5G Internet tarifa s premium opremom odnosno vanjskom i unutarnjom jedinicom osigurava pouzdanu, stabilnu i sigurnu mrežu s 1 TB prometa i brzinama do 200 Mbps. Vanjska jedinica namijenjena je što boljem prijamu 5G signala što znači i kvalitetniji pristup internetu za krajnjeg korisnika na svim njegovim uređajima.

5G Homebox tarifa donosi prepoznatljivu, tehnološki napredniju formu Homebox uređaja i uključuje 500 GB podatkovnog prometa po maksimalno dostupnoj brzini do 200 Mbit/s. Kao i sve ostale tarife iz ponude A1 Hrvatske, mogu se povezati u MOZAIK te kombiniranjem više usluga ostvariti dodatne uštede.

Fiksni pristup preko 5G mreže dostupan je i za sve poslovne korisnike s uslugama 5G Officebox (PRO) i 5G Internet BIZ (PRO). Osim s ovim uslugama, lidersku poziciju u uvođenju novih tehnologija i rješenja A1 Hrvatska je demonstrirala i nedavnom suradnjom s kompanijom DOK-ING. Za istraživanje i razvoj njihovih robota omogućeno im je optičko iskustvo fiksnim pristupom preko mobilne mreže uz prvu primjenu 5G tehnologije u frekvencijskom pojasu 26 GHz.

Pročitajte još:

DOP

Trenutačno na platformi sudjeluje 63 udruge, a zajedno su do sada prikupili više od 259 tisuća eura.

DOP

Sredinom ove godine, A1 Hrvatska i Go2Digital predstavili su projekt GigaBEEtno, kojim svoju brigu o okolišu i zajednici fokusiraju na najvažnija bića  u opstanku...

Poduzeća

5G mreža Hrvatskog Telekoma prepoznata je od neovisnih stručnjaka i korisnika kao najbrža 5G mreža u Hrvatskoj te je osvojivši nagradu Ookla® Speedtest Award™...

DOP

Nova ponuda u sklopu programa cirkularne ekonomije A1 Hrvatska omogućuje privatnim korisnicima da pravilno zbrinu svoje rabljene uređaje i tako značajno uštede prilikom kupovine...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.