Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poslovne financije

Addiko banka uvodi instant plaćanja koja „sjedaju na prvu“

Novu uslugu moguće je koristiti putem aplikacija za mobilno i internetsko bankarstvo Addiko banke za iznose do 100.000,00 kuna prema računima onih banaka koje podržavaju instant plaćanja.

Addiko banka uvela je instant plaćanja za sve svoje klijente omogućavajući im izvršenje plaćanja u svega nekoliko sekundi. Uvođenjem instant plaćanja prijenos novca s računa na račun se izvršava odmah, u svako doba dana ili noći.

Do sada su se plaćanja izvršavala prema terminskom planu te je prijenos sredstava s računa na račun ovisio o tome je li riječ o računima unutar iste ili druge banke te o dobu dana i tjedna. Klijenti su ponekad morali po nekoliko dana čekati prije nego uplata bude vidljiva na računu.

Danas kada tehnologije omogućavaju provođenje sve više platnih aktivnosti gotovo u realnom vremenu, instant plaćanja postaju novi standard u platnom prometu i u Hrvatskoj. Uvođenjem usluge instant plaćanja Addiko banka podržala je smjer digitalizacije platnog prometa na bankarskom tržištu, potvrdila svoj fokus na razvoj brzih plaćanja i još jednom stavila zadovoljstvo klijenta na prvo mjesto. Primjena instant plaćanja ubrzat će klijentima prebacivanje sredstava i plaćanja za robe i usluge, što će rezultirati lakšim upravljanjem osobnim i poslovnim financijama te likvidnošću“, istaknuo je Ivan Jandrić, član Uprave Addiko banke.

Novu uslugu moguće je koristiti putem aplikacija za mobilno i internetsko bankarstvo Addiko banke za iznose do 100.000,00 kuna prema računima onih banaka koje podržavaju instant plaćanja. Ako su ta dva uvjeta zadovoljena, klijentima Addiko banke će se opcija za instant plaćanja automatski ponuditi u aplikacijama za mobilno i internetsko bankarstvo. Iznos naknade za instant plaćanja jednak je iznosu naknade za redovita plaćanja, što ovu uslugu, uz brzinu izvršenja, čini jednom od najboljih opcija na tržištu, kako za fizičke, tako i za pravne osobe.

Oko 60 % klijenata Addiko banke aktivno koristi mobilno ili internetsko bankarstvo te je u odnosu na godinu prije u prošloj godini došlo do porasta od 13 % u broju platnih naloga učinjenih putem mobilnog i internetskog bankarstva. Ovi podaci potaknuli su Addiko banku da krajem 2021. godine svoje klijente trajno oslobodi naknade za korištenje mobilnog bankarstva, koje je u još bržem trendu rasta od internetskog bankarstva. „U platnom prometu se zadnjih godina događaju strelovite promjene, a ovo je jedna od revolucionarnih koja ima veliki značaj za građane. Zahvaljujući Fininom platnom sustavu za izvršenje instant plaćanja – NKSInst, bankama u Hrvatskoj osigurana je infrastruktura za obradu međubankovnih instant plaćanja u koju se do sada uključilo sedam banaka, među kojima je i Addiko banka. Osim što značajno ubrzava platni promet obradom transakcija u gotovo pa realnom vremenu, ovaj platni sustav napravljen je po standardima europske platne sheme, što će olakšati prelazak s nacionalne valute kune na euro, kako se i očekuje krajem godine“, naglasila je Gordana Soldo, savjetnica Uprave Financijske agencije.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.