Adeo Ressi, osnivač i direktor Founder Institute-a u Zagrebu

Hrvatska podružnica Founder Institute-a, najvećeg svjetskog programa akceleracije startupova i centar inovacija HUB385 30. kolovoza 2016.  (utorak) u vremenu od 17:00h do 20h organiziraju radionicu sa dva specijalna gosta – Adeom Ressijem  i Kimbalom Muskom. Ulaz je slobodan uz prethodnu registraciju na sljedećem linku: http://fi.co/e/94441.

U vremenu od 17:00 do 18:15 h radionicu će voditi gospodin Adeo  Ressi, osnivač i direktor Founder Institute-a, najvećeg svjetskog programa akceleracije startupa iz Silicijske doline – Palo Alto, Kalifornija, SAD. Ovaj deveterostruki poduzetnik i investicijski anđeo,  publici iz hrvatskog startup eko-sustava približiti  će temu poduzetništva iz jednog drugačijeg kuta zasnovanog na iskustvima FI –  „Prestanite fiksirati se na Silicijsku dolinu i jednostavno stvorite sjajnu tvrtku tu gdje jeste“ Globalni ekosustav danas omogućava startup poduzetnicima razvoj globalnog poslovanja iz gotovo svake sredine na svijetu.  Pobjeći pred izazovima startup poduzetništva u Silicijsku dolinu ili neku drugu Shangri-La destinaciju ili umjesto fiksacije na ono što vaša sredina nema fokusirati se na ono što imate tu gdje jeste? Kako izbjeći „malena razmišljanja“ i pokrenuti svoj globalni startup danas i ovdje u Hrvatskoj?

U vremenu od 18:30 do 19:30 Adeu će se online priključiti i Kimbal Musk, član uprave i većinski dioničar Tesla Motors i Space X, osnivač Kitchen Community-a, suosnivač Zip2 (i mlađi brat Elona) u video konferenciji koja će iz HUB385 u Zagrebu, prenositi u još 30 zemalja svijeta. Adeo i Kimbal će u formi razgovora koja će se globalno prenositi kao FI Webinar (http://fi.co/webinars), razgovarati na temu „Kako stvoriti kompaniju koja mijenja svijet“ („Creating an Impactful Company: A Chat with Kimbal Musk“) na primjeru projekata u kojima on sudjeluje. Teza rasprave je da svrha poduzetništva nije samo stvaranje profita već i promjena svijeta u kojem živimo na bolje. Inovacije koje danas stvaraju startup poduzetnici ne samo da stvaraju nove vrijednosti u smislu dobiti i društvenih koristi, već i novim poduzetnicima omogućavaju da svoju poduzetničku energiju usmjeravaju ka životu ispunjenom smislom i osjećajem većeg dobra.  Posebice će govoriti o stvaranju čvrstih temelja ili platforme vrijednosti za brand, davanju smislenog imena svom poduzetničkom projektu, te o dodirnim točkama s korisnicima brenda.

Od 2009. godine Founder Institute pomogao je stvaranje više od 1800 startup tvrtki u +100 gradova na 6 kontinenta. U Hrvatskoj djeluje od 2012. godine i pomogao je stvaranju 28 hrvatskih startupa u Zagrebu i Rijeci. Adeo Ressi je osnivač i glavni izvršni direktor Founder Institute, osnivač Founded.com, deveterostruki serijski poduzetnik i jedan od najpoznatijih investicijskih anđela. Kimbal Musk je član uprave Tesla Motors i Space X , suosnivač Zip2, osnivač i glavni direktor Kitchen Community-a i Chipotle Mexican Grill-a. Oba gosta imali su brojne medijske objave u najuglednijim svjetskim medijima kao što su The New York Times, The Wall Street Journal, Wired Magazine, Forbes, Entrepreneur, CNN, i drugi.

HUB385 je centar inovacija i razvojna platforma koja pod jednim krovom okuplja digitalce, freelancere, kreativce i sve one koji žele biti u blizini razvoja hrvatske tehnološke scene. Uz najveći i najmoderniji coworking prostor u Hrvatskoj, HUB385 svojim stanarima i posjetiteljima pruža i mogućnost edukacija te osigurava platformu za suradnju nezavisnih profesionalaca sa razvojnim timovima velikih renomiranih kompanija. Osim najma potpuno opremljenih ureda i coworking prostora, HUB385 je pokretač brojnih startup inicijativa i događanja s ciljem stimulacije lokalne tehnološke scene.

Podijeli

Odgovori

Top