Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Adidas u godini World Cupa očekuje 1,3 milijarde dolara prihoda

Nogomet – dok je za većinu najdraža igra, za neke predstavlja multimilijunski biznis. Tako njemački proizvođač sportske opreme Adidas s nestrpljenjem očekuje Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Upravo bi uz pomoć FIFA World Cupa trebao vratiti impresivne brojke koje su ostvarivali prije krize.

Nogomet - dok je za većinu najdraža igra, za neke predstavlja multimilijunski biznis. Tako njemački proizvođač sportske opreme Adidas s nestrpljenjem očekuje Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Upravo bi uz pomoć FIFA World Cupa trebao vratiti impresivne brojke koje su ostvarivali prije krize.

Adidas očekuje oporavak privrede od najvećeg kolapsa u posljednjih nekoliko desetljeća. Rast se očekuje već ove godine, ali taj trend trebao bi se nastaviti i u idućoj godini.

Rekordi iz 2008.

– Nakon World Cupa bismo mogli doći na razine prodaje iz 2008. godine već u idućoj godini. To neće biti veliki problem, – rekao je za Reuters Herbert Hainer, generalni direktor Adidasa.

Hainer je preuzeo Adidas 2001. godine i odveo ga do rekordne zarade u 2008. godini sa prodajom od 10,8 milijardi eura.

Adidas je drugi najveći proizvođač sportske opreme na svijetu, odmah iza Nike –a. No segment u kojoj je Adidas apsolutni broj jedan jest prodaja opreme koja ima veze s nogometom. Prije recesije, naravno.

Deprecijacija ruske rublje (tvrtkina funkcionalna valuta u Rusiji ) u odnosu na dolar, srozala je Adidasovu bruto dobit za više od 200 milijuna eura prošle godine.

Adidas ove godine očekuje porast prodaje sa 245 milijuna eura, iz 2009. na 400-450 milijuna eura.

Zlatna tržišta Istoka

Nike je nedavno izvijestio o povratku na rast prodaje i dobiti, a to se vidjelo i na njegovim rezultatima na Wall Streetu. U tome najveću zaslugu ima povećanje potražnje, posebno u Kini i Sjedinjenim Državama.

Hainer također puno očekuje od tržišta SAD-a i Kina u idućih pet godina. Uz Indiju i Rusiju, ovo su tržišta na kojima Adidas očekuje snažan uzlet. Prodaja na najvećem svjetskom tržištu, kineskom, podići će se u drugoj polovici godine – prekasno da ostavi vidljiv trag na dobit cijele godine.

– Ne očekujem vidljiv rast u Kini u 2010. godini,- dodao je Hainer za vrijeme razgovora u svom uredu u Herzogenaurach-u, gdje je pokazao novu loptu za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Prodaja proizvoda vezanih uz nogomet, dresova, obuće i ostale opreme, ostali su na visokim razinama nakon 27 postotnog rasta u četvrtom tromjesečju, ne uključujući utjecaj valutne fluktuacije.

1,3 milijarde dolara u godini Svjetskog prvenstva

Adidasov plan je ove godine uprihoditi 1,3 milijardi eura od prodaje proizvoda vezanih uz nogomet.

– Čvrsto smo uvjereni da ćemo održati, pa čak i povećati našu vodeću poziciju u pogledu prodaje u nogometu, jer imamo bolje adute, – zaključio je Hainer.

Adidasov prestiž u nogometnom svijetu dobro simbolizira lopta kojom će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva. Suci, pomoćno osoblje i 12 reprezentacija nosit će njihovu opremu. Najjači brendovi svakako su aktualni europski i bivši svjetski prvaci, Španjolci i Francuzi, domaćin prvenstva Južnoafrička Republika i naravno Njemačka.

Nike sponzorira 10 timova, a Puma 7.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Ove dvije institucije pokreću ovo natjecanje sa željom da ono postane redovito i da se u narednim godinama širi i raste, uz uključenje timova...

Ekonomija

Hrvatska agencija Human odnijela je pobjedu za najbolju web stranicu prema šest glavnih kriterija akademije na jučerašnjoj međunarodnoj dodjeli nagrada za najbolja internetska postignuća...

DOP

Gotovo milijun trkača širom svijeta, među kojima su bili i trkači iz Hrvatske, pridružilo se inicijativi Run for the Oceans 2018 koju su pokrenuli...

Novosti

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas ostvario je u trećem tromjesečju snažan rast zarade, zahvaljujući jačanju potražnje za njegovim robnim markama, a kako bi unaprijedio...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.