Adidas ujedinio milijun trkača širom svijeta u borbi protiv otpada!

Gotovo milijun trkača širom svijeta, među kojima su bili i trkači iz Hrvatske, pridružilo se inicijativi Run for the Oceans 2018 koju su pokrenuli adidas i Parley for the Oceans.

Prijetnja od posljedica zagađenja naših mora i oceana plastičnim otpadom sve je očitija pa je potrebno zaštititi morske ekosustave, a iz tog razloga bitno je i osvijestiti javnost o problemu.

Tijekom inicijative koja je trajala mjesec dana adidas je pozivao sportaše, kreatore i adidas Runnerse da se pridruže potičući ih da trče čim više prateći napredak putem aplikacija Runtastic i Joyrun jer u prvih milijun kilometara za svaki kilometar adidas je donirao jedan dolar. Trkači širom svijeta zajedno su pretrčali 12,4 milijuna kilometara, a novac koji je prikupljen tijekom inicijative donirat će se Parley Ocean School inicijativi koja educira buduće čuvare oceana.

adidas Runners Zagreb trčali su za spas oceana i mora 7. srpnja na trci od pet kilometara u zagrebačkom parku Maksimir, a osim članova adidas Runners Zagreb i kolega iz Slovenije mogli su trčati i svi koji su htjeli sudjelovati u inicijativi.

U Maksimiru se mogla vidjeti i nova adidas Parley kolekcija tenisica koje su proizvedene od reciklirane plastike – jedan par adidas Parley tenisica sadržava 11 plastičnih boca koje ne završe u oceanu. Gornji dio adidas PARLEY tenisica BOOST tehnologije izrađen je od plastičnog otpada, a Continental gumene potplate omogućuju savršeno prianjanje na svim podlogama.

Ove godine, adidas je proširio svoj Parley asortiman pa u svim adidas shopovima i trgovini Running gate možete pronaći Parley tenisice, majice i hlačice napravljene od reciklirane plastike.

Podijeli

Odgovori

Top