Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Adris grupa najavila ponudu za preuzimanje Croatia osiguranja

Adris grupa je danas putem Zagrebačke burze izvijestila o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Croatia osiguranja te najavila da će tu ponudu objaviti u zakonskom roku.

Adris grupa je danas putem Zagrebačke burze izvijestila o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Croatia osiguranja te najavila da će tu ponudu objaviti u zakonskom roku.

Adris grupa će, temeljem prošli tjedan (6. ožujka) s državom sklopljenog ugovora o kupoprodaji, steći ukupno 122.220 redovnih dionica Croatia osiguranja, što čini 38,6 posto temeljnog kapitala najvećeg hrvatskog osiguravatelja, podsjeća se u obavijesti koju je u ime Adisa Burzi dostavilo odvjetničko društvo Hanžeković&partneri.

Kako Adris grupa trenutno drži 19.400 dionica, ili 6,13 posto temeljnog kapitala Croatia osiguranja (18.533 redovnih dionica i 867 povlaštenih dionica), tako će ta rovinjska grupa, nakon ispunjenja ugovora, držati ukupno 141.510 dionica, što predstavlja 44,73 posto temeljnog kapitala Croatia osiguranja.

Iz Adris grupe u objavi navode i kako temeljem dioničarskog ugovora, sklopljenog s državom također 6. ožujka, Adris zajednički djeluje s Republikom Hrvatskom (država drži 242.552 dionice ili 76,67 posto temeljnog kapitala Croatia osiguranja).

Dioničarskim ugovorom Adris grupa i Republika Hrvatska sporazumjeli su se da će usklađeno ostvarivati pravo glasa na glavnoj skupštini Croatia osiguranja, navodi se u objavi.

Osim Adris grupe, udio u Croatia osiguranju imaju i njene tvrtke kćeri – Istragrafika (0,003 posto temeljnog kapitala), Hrvatski duhani (0,063 posto) te Maistra (0,028 posto).

Nakon sklapanja dioničarskog ugovora Adris grupa, Istragrafika, Hrvatski duhani, Maistra te Republika Hrvatska zajedno drže ukupno 262.282 dionice Croatia osiguranja, što predstavlja 82,9 posto svih dionica Croatia osiguranja.

Iz Adrisa također napominju kako je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) svojim rješenjem od 23. siječnja izdala Adris grupi odobrenje za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela u glasačkim pravima i temeljnom kapitalu Croatia osiguranja te najavljuju da će u zakonom propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje Croatia osiguranja.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.