Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Advanced Technology Days konferencija donosi 60 predavanja i prvo CODE100 natjecanje u kodiranju

Punoljetno, 18. izdanje jedne od najuglednijih domaćih tehnoloških konferencija, Advanced Technology Days, održat će se 29. i 30. studenog u Cinestar Arena Centru u Zagrebu

Punoljetno, 18. izdanje jedne od najuglednijih domaćih tehnoloških konferencija, Advanced Technology Days, održat će se 29. i 30. studenog u Cinestar Arena Centru u Zagrebu. Više od 600 sudionika tijekom dvodnevnog programa moći će birati između 60 predavanja te iskoristiti prilike za druženje s kolegama iz domaće IT zajednice. Ove godine u sklopu programa konferencije održat će se i jedinstveno natjecanje u kodiranju – WeAreDevelopers CODE100 natjecanje odvijat će se u večernjim satima prvog konferencijskog dana pred publikom uživo. Pobjednik će se izravno plasirati na finalno CODE100 natjecanje u Berlinu u srpnju iduće godine i imati priliku ponijeti titulu ultimativnog CODE100 prvaka za 2024. godinu.

Konferencijska predavanja raspoređena su unutar 5 ključnih tema: primijenjena umjetna inteligencija, podaci i strojno učenje, cloud infrastruktura, razvoj softvera i kibernetička sigurnost. Adam Jackson (Green Software Foundation), Sead Ahmetović (WeAreDevelopers), Tomislav Tipurić (Nephos) i Ivan Marković (Unitfly) će kroz uvodni keynote otvoriti ovogodišnju konferenciju, a potomsudionici mogu poslušati Alex Waldherr koja jediplomu inženjerke kemije stekla još u tinejdžerskim godinama, a trenutno je na magisteriju na Medicinskom fakultetu u Innsbrucku. Na ATD-u će održati predavanje From quantum to biology – how can we compute the future i baviti se time što čini dobro kvantno računalo te kako bi mogla izgledati budućnost računalstva. Maja Rus (Software Sauna) govorit će o tome kako se mijenjaju agilne metodologije pod utjecajem umjetne inteligencije te kako ona transformira klasične uloge unutar agilnih timova omogućavajući im da rade pametnije i učinkovitije. Helena Jovčić (Nephos) tijekom svog predavanja na primjerima iz prakse objasnit će kako izgleda put transformacije s lokalne infrastrukture do iskorištavanja punog potencijala nativnih aplikacija u Azure oblaku. Waldherr, Rus i Jovčić su jedne od 58 domaćih i međunarodnih predavača koji sudjeluju na 18. izdanju Advanced Technology Daysa, a sva predavanja i biografije predavača moguće je pronaći na www.advtechdays.com

Advanced Technology Days ove godine  u suradnji sa WeAreDevelopers organizacijom u Zagreb donosi i jedinstven koncept natjecanja u kodiranju uživo pred publikom. WeAreDevelopers CODE100 je europsko ultimativno natjecanje u kodiranju, koncipirano tako da kombinira uzbuđenja TV kvizova i igara te tehničkih izazova kodiranja. Prvo CODE100 natjecanje održano je tijekom WeAreDevelopers World Congressa u Berlinu krajem srpnja 2023. Nakon premijernog natjecanja, CODE100 nastavlja turneju s playoff natjecanjima u najvažnijim europskim tech hubovima – Amsterdamu, Londonu, Beču, Zagrebu i Berlinu. Svi pobjednici playoff natjecanja će se kvalificirati za finale koje se održava tijekom WeAreDevelopers World Congressa u Berlinu 2024. godine. Prvo zagrebačko CODE100 natjecanje u kodiranju održat će se u večernjim satima prvog dana konferencije, u srijedu, 29. studenog. Prijave su potpuno besplatne i otvorene putem web stranice, a organizacijski tim će između svih prijavljenih odabrati 16 natjecatelja koji će se natjecati za titulu pobjednika CODE100 Zagreb. Natjecatelji će pokazati svoje vještine kodiranja pod vremenskim pritiskom i uz navijanje publike koja je pozvana da bodri svoje favorite dok kodiraju na pozornici uživo. Natjecanje se odvija u fazama i eliminacijskog je tipa, pa se konačni pobjednik, osim što će dobiti titulu pobjednika CODE100 Zagreba, plasira direktno u finale u srpnju 2024, na kojem će pobjednik finalnog natjecanja dobiti i titulu CODE100 ultimativnog prvaka za 2024. godinu. Svi sudionici konferencije koji u Zagrebu žele bodriti svoje favorite, trebaju se prijaviti i osigurati svoje mjesto u publici putem linka. Kotizacije za konferenciju sada su dostupne po regular cijeni od 249 EUR + PDV. Organizator svima zainteresiranima preporučuje da što prije nabave svoju kotizaciju putem linka jer je konferencija prošle godine bila rasprodana tjedan dana uoči početka. Organizator svima zainteresiranima preporučuje da što prije nabave svoju kotizaciju jer je konferencija prošle godine bila rasprodana tjedan dana uoči početka.

Konferenciju organiziraju MPG, Nephos i Unitfly. Sponzori i partneri ovogodišnje konferencije: WeAreDevelopers, ELEKS, Infobip, M-Files, 4APP SOLUTION, ALSO, ENNA Grupa,Telemach, Nescafe, Syskit i Ariel PODS+.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.