Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

AGRO STARTUP inspirira buduće poljoprivrednike

Do sada je Agro Startup konferencija okupila više od 1000 studenata, a ove godine po prvi puta na konferenciju bit će pozvani  i najbolji učenici završnih razreda poljoprivrednih srednjih škola.

Pod motom „Inspiriramo poljoprivredu“ ove će se godine, točnije 24 i 25. listopada, u suorganizaciji Agronomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World, koja je utemeljitelj ove konferencije, održati sedmo izdanje Agro StartUp konferencije.

Ovogodišnji program konferencije ima tri tematska sklopa: „Mladi, poljoprivreda i mogućnosti“, „Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu“ i „Strateški koraci hrvatske poljoprivrede“, u sklopu kojih se očekuje 19 predavanja i jedan panel pod nazivom „Pogled na poljoprivredu i mogućnosti“. Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske prihvatilo je pokroviteljstvo, a sudionici konferencije, studenti, budući poljoprivrednici imat će priliku čuti i brojna izlaganja primjera iz prakse, nagrađivanih mladih hrvatskih poljoprivrednika koji su i sami započeli kao startup-ovi.

Priprema programa je u tijeku, a isti će biti objavljen 20. rujna. Do sada je Agro Startup konferencija okupila više od 1000 studenata, a ove godine po prvi puta na konferenciju bit će pozvani  i najbolji učenici završnih razreda poljoprivrednih srednjih škola. „Nestašica hrane postaje jedno od ključnih pitanja za opstanak života. Nažalost Hrvatska ima jako puno neobradivih površina i nedovoljno se ulaže iz perspektive demografije u poticaje mladih u poljoprivredi. Ova konferencija inspirira poljoprivredu kroz znanje praktičara i smjernice državne politike. Drago mi je što studenti imaju prilike čuti na ovoj konferenciji kako doći do financijskih sredstava, na koji način i kojim koracima krenuti. Uz brojne mlade koji nasljeđuju poljoprivredna imanja i poslovanja još uvijek postoje puno onih koji se žele baviti određenim vidom poljoprivrede o čemu govore i brojke o povećanju OPG-ova posljednjih godina. Nažalost nedostaje razgovora, nedostaje poticaja u komunikaciji s mladima koja će mladima pokazati sve mogućnosti i otvoriti im put koji će osigurati i budućnost proizvodnje hrane te hrvatske poljoprivrede. U tom smjeru treba više aktivnosti od strane svih dionika poljoprivredne zajednice“, ističe predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.