Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Air France ACT: Održivost u zrakoplovima – nova ugostiteljska ponuda, recikliranje i novi interijer  

Air France nastavlja s programom Air France Act koji se temelji na postavljanju održivih aktivnosti u svrhu smanjenja utjecaja na okoliš.

Air France nastavlja s programom Air France Act koji se temelji na postavljanju održivih aktivnosti u svrhu smanjenja utjecaja na okoliš. Jedan od koraka je i novi interijer kabina unutar zrakoplova, veća udobnost i ekonomičnost te održiva ugostiteljska ponuda s naglaskom na recikliranje.

Dizajn novih sjedala u Business klasi temelji se na 3 “F” – Full Flat, što znači da se sjedalo pretvara u pravi krevet dug gotovo dva metra, Full Access, pružajući svim putnicima izravan pristup prolazu, i Full Privacy, osiguravajući optimalnu privatnost. Nova klizna vrata omogućuju putnicima stvaranje potpuno privatnog prostora. Sjedalo ima široki 17,3-inčni 4K High-Definition zaslon sa slušalicama za smanjenje buke, novom Bluetooth vezom koja putnicima omogućuje korištenje vlastitih slušalica i nekoliko električnih utičnica. Air France je odabrao plemenite, mekane i prirodne materijali za izradu svojih sjedala za mekoću i osjećaj udobnosti. Svako sjedalo također je izvezeno crvenim akcentom zaštitnog znaka tvrtke.

Ovi standardi su postepeno uvedeni na  12 Boeinga 777-300 od rujna 2022., a svaki  zrakoplov će biti opremljen s 48 sjedala u poslovnoj klasi.

Tvrtka također unaprjeđuje svoja najnovija Premium Economy (48 sjedala) i Economy (273 sjedala) sjedala. Pod nazivom “Fontainebleau”, prvi zrakoplov opremljen ovim novim kabinama i WiFi vezom letjet će za New York-JFK ove jeseni.

Premium Economy i Economy, za optimalnu dobrobit

U Premium Economy kabini, Air France predstavlja svoj najnoviji model sjedala s naslonom koji je već dostupan na njegovom Airbusu A350. Svako sjedalo nudi 96 cm prostora za noge. Jastuci sjedala su redizajnirani, a tamnoplava tkanina riblje kosti dodaje dodatnu mekoću. Naslon sjedala se naginje do 124 stupnja i proširen je kako bi pružio veću privatnost. Nove audio slušalice koje smanjuju buku integrirane su u sjedalo i jednostavne za korištenje u bilo kojem trenutku tijekom leta. Sjedalo također ima USB A i C portove.

U Economy kabini sjedala također zadovoljavaju najviše standarde udobnosti na tržištu. Svako sjedalo ima široku sjedalicu od 43 cm, nagib od 119 stupnjeva i 79 cm prostora za noge. Naslon za leđa je ergonomski dizajniran, nudi pojačanu bočnu potporu. Također je opremljen USB A portom.

Sjedala u ove dvije kabine opremljena su širokim 13,3-inčnim zaslonom visoke razlučivosti 4K s Bluetooth vezom, idealnim za uživanje u više od 1000 sati zabave na zahtjev.

Odgovornija ugostiteljska ponuda

Air France se brine o svojim dugolinijskim klijentima na letovima koji polaze iz Pariza te će im ponuditi jela s lokalnim namirnicama koje će moću unapirjed odabrati. Ova usluga kombinira jamstvo izbora kupaca i racionalniju potrošnju. Jela će spremati  vodeći francuski kuhari s Michelinovim zvjezdicama. U Premium Economyju kupci će uživati u namjenskim obrocima. U Premium Economy i Economy kabinama, obroci su sustavno certificirani Nutri-Score A ili B.

Tvrtka je također predana recikliranju i eliminaciji 90% plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu u svom zrakoplovu do početka 2023. Kako bi postigao ovaj cilj, Air France nastavlja razvijati ekološki dizajnirane predmete tijekom leta koji se proizvode od bio – materijali na bazi kao što su bagasse i celuloza. Konačno, predmeti koji se više ne mogu koristiti u zrakoplovu doniraju se u dobrotvorne svrhe.

Održivo ugostiteljstvo dio je plana Air Francea koji promiče odgovornija putovanja. Inicijative tvrtke grupirane su pod oznakom Air France ACT. Pročitajte sve o ovim akcijama na namjenskoj web stranici airfranceact.airfrance.com.

Pročitajte još:

Novosti

Nakon ljeta obilježenog velikom potražnjom za putovanjima, Air France nastavlja s ponovnim otvaranjem svoje globalne mreže.

Ekonomija

Zrakoplovna kompanija Air France ove godine u novoj kampanji Le Rendez Vous  nudi velik broj odredišta za putnike iz Zagreba po sniženim cijenama.

Novosti

Zagreb će dva puta dnevno povezivati s drugim odredištima u svijetu.

Energetika

Air France je 13. travnja pokrenuo "Air France ACT", program koji predstavlja novi put dekarbonizacije s ciljem smanjenja emisije CO2 po putniku /km za...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.