Air France obnavlja flotu i uvodi Airbus 350

Zrakoplovna kompanija Air France obogatila je svoju flotu Airbusom A350. Ovaj zrakoplov troši 25% manje goriva (tj. 2,5 litara po putniku/100 km) zahvaljujući inkorporaciji materijala koji su do 67% lakši – 53% kompozita i 14% titanija. Osim toga, razina buke je smanjena za 40%.

Nova ekološki prihvatljiva generacija zrakoplova opremljena je s 324 sjedala, s 34 u poslovnoj kabini, 24 u Premium ekonomiji i 266 u ekonomiji. Air France planira uvesti ukupno 28 AirbusevaA350-900s u svoju flotu do 2025.g.

Airbus Air Francea će u 2020.g.  letjeti na ukupno 6 odredišta (Abidjan, Mali, Kanada, Egipat, Južna Korea, Tajland)

Airbus je jedan od najučinkovitijih zrakoplovnih zrakoplova na svijetu u pogledu ekoloških, gospodarskih i operativnih performansi. Od 7. listopada putnici će moći uživati u  optimalnoj udobnosti i usluzi u novim kabinama Airbusa A350.

Dolazak prvog Airbusa označava novu fazu u strategiji modernizacije flote francuskog zrakoplovnog prijevoznika. U razdoblju od 5 godina, više od polovice  flote bit će sačinjeno od nove generacije zrakoplova.

Air France već dugi niz godina radi na aktivnostima vezanima za smanjenje onečišćenja i CO2 otiska, a ovom inicijativom se naglašava važnost bio goriva za sektor zrakoplovstva i predanost Air Francea pri doprinosu njegovom razvoju.

Podijeli

Odgovori

Top