Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Air France preuzeo prvi od 60 Airbuseva A220-300

Air France planira navedenim tipom zrakoplova do 2025. zamijeniti svoje letjelice starijih generacija (Airbus A318 i A319, kao i nekoliko Airbus A320 ) na mreži kratko linijskih i srednje linijskih letova.

Air France je preuzeo svoj prvi Airbus A220-300, najnoviji dragulj tvrtke u floti na svojoj mreži na kratkim i srednjim relacijama. Air France planira navedenim tipom zrakoplova do 2025. zamijeniti svoje letjelice starijih generacija (Airbus A318 i A319, kao i nekoliko Airbus A320 ) na mreži kratko linijskih i srednje linijskih letova.

Modernizacijom flote Air France ispunjava svoj plan održivog poslovanja: Airbus A220-300 napravljen je od lakših materijala, koristi 20% manje goriva i proizvodi 34% manje buke u odnosu na zrakoplove prethodnih generacija. Novi model je ekonomičniji: smanjuje troškove za 10% po sjedištu.

“Ovaj novi zrakoplov s neusporedivim energetskim performansama predstavlja veliku vrijednost za Air France. Do danas je obnova flote glavni izvor smanjenja emisije CO2 i zato nastavljamo ulagati u zrakoplove najnovije generacije. Također aktiviramo sve poluge koje su nam na raspolaganju, poput održivih goriva ili eko-pilotiranja, kao dio našeg doprinosa promicanju ugljično neutralne industrije zračnog prometa i pozicioniranju se kao vodeći igrač održivijeg zrakoplovstva ”, izjavio je Benjamin Smith, Izvršni direktor Air France-KLM.

“Dolazak novog zrakoplova uvijek je posebna prilika za zračnog prijevoznika. Svi timovi Air Francea proveli su se više od dvije godine pripremajući se za ovaj trenutak i uzbuđeni smo što vidimo kako naši klijenti otkrivaju optimalnu udobnost koju nudi ovaj zrakoplov. Kabina je prostranija, svjetlija i nudi potpunu Wi-Fi vezu, što dodatno pridonosi vrhunskom pozicioniranju naše ponude”, dodala je Anne Rigail, direktorica Air Francea.

Nazvan “Le Bourget” u znak poštovanja prema gradu sjeverno od Pariza koji je duboko povezan sa zrakoplovnom industrijom, zrakoplov nosi simboličnu livreju Air Francea. Također ima krilatog morskog konjica na prednjoj strani trupa i na vrhovima krila, simbol koji utjelovljuje mit o osnivanju tvrtke.

Od 31. listopada 2021. Airbus A220-300 letjet će za Berlin (Njemačka), Barcelonu, Madrid (Španjolska), Milano-Linate i Veneciju (Italija) iz čvorišta Air France u Parizu-Charles de Gaulle.

Tijekom zimske sezone 2021.-2022., Zrakoplovi će postupno širiti svoju mrežu na Bolognu, Rim (Italija), Lisabon (Portugal) i Kopenhagen (Danska).

Pročitajte još:

Turizam

KLM je ranije najavio da će proširiti svoj zimski raspored uslugama na četiri nove destinacije: Cancun (Meksiko), Port of Spain (Trinidad i Tobago), Bridgetown...

Turizam

Air France nastavlja prilagođavati svoju mrežu i jačati svoje usluge odredištima za "slobodno vrijeme

Poduzeća

Prvi od 60 naručenih zrakoplova tipa Airbus A220-300, kojima Air France planira modernizirati svoju flotu, Airbus A318 i A319 na mreži kratko linijskih i...

Poduzeća

Uz slogan "Ready to fly", zrakoplovna tvrtka ide korak dalje.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.