Akcije s proizvodima jeftinijim i do 70 posto!

Akcije s proizvodima jeftinijim i do 70 posto!

Mnogi svjetski trgovački lanci već godinama na akcije stavljaju proizvode kojima istječe rok trajanja. Radi se o proizvodima koji su još uvijek zdravstveno ispravni, a umjesto da propadnu na policama, sniženi su od 30 pa do čak 70 posto. Takva praksa sve je češća i u hrvatskim trgovinama. Hrana kojoj istječe rok trajanja sve se više viđa u posebnim boksevima, a i sve više kupaca kupuje takve proizvode.

I Konzum je jedna od trgovina koja kupcima omogućuje kupnju proizvoda pred istekom roka trajanja po sniženoj cijeni. Tako često možemo vidjeti kako se takvi proizvodi evidentiraju i posebno označavaju čime sen kupce informira kako je riječ o kvalitetnom i zdravstveno ispravnom proizvodu dostupnom po povoljnijoj cijeni.

Poslovni dnevnik doznaje kako Konzumovi zaposlenici u sklopu redovnih procedura kontrole kvalitete svakodnevno provjeravaju rokove trajanja proizvoda kako bi kupcima osigurali zdravstveno ispravne i kvalitetne proizvode. Proizvodi kojima je istekao rok trajanja povlače se iz prodaje i adekvatno zbrinjavaju.

Iz trgovačkog lanca Lidl doznaje se kako je zahvaljujući kvalitetnom planiranju, koje uključuje optimiziranje kapaciteta i ubrzanje logističkih procesa transporta, skladištenja i distribucije robe unutar kompanije, količina prehrambenih proizvoda s istekom roka trajanja kod njih svedena na minimum. Ipak, određene proizvode kojima se približava istek roka trajanja, a i dalje su u potpunosti ispravni, svojim kupcima nude po cijenama koje su 30 posto povoljnije.

Ističe se kako takve proizvode posebno označavaju naljepnicama u jarkim bojama s jasno naznačenom oznakom sniženja cijene te su smješteni u posebnom dijelu trgovine. Na taj način kupce informiraju o kvalitetnim i ispravnim prehrambenim proizvodima s definiranim rokom trajanja, a koji su raspoloživi po sniženoj cijeni, što u konačnici rezultira jako dobrim odazivom kupaca”, naglašavaju iz Lidla.


Podijeli

Odgovori

Top