Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Amerikanci sve više kupuju, Dow Jones indeks ruši sve rekorde

Ulagače ohrabrio podatak da je u veljači promet u trgovini na malo porastao 1,1 posto, najviše od lanjskog rujna. Od početka godine Dow Jones porastao je 10,3, a S&P 500 9 posto.

Ulagače ohrabrio podatak da je u veljači promet u trgovini na malo porastao 1,1 posto, najviše od lanjskog rujna. Od početka godine Dow Jones porastao je 10,3, a S&P 500 9 posto.

Zahvaljujući jačanju potrošnje u SAD-u, na Wall Streetu je u srijedu Dow Jones indeks porastao deveti dan zaredom, dosegnuvši novu najvišu razinu u povijesti.

Dow Jones ojačao je 0,04 posto, na 14.455 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,13 posto, na 1.554 boda, a Nasdaq indeks 0,09 posto, na 3.245 bodova.

Rast Dow Jonesa devet dana zaredom nije zabilježen još od studenoga 1996. godine. Pritom je taj indeks šesti dan uzastopno dosegnuo rekordnu razinu, dok je S&P 500 od nje udaljen samo desetak bodova.

Jučer je ulagače ohrabrio podatak da je u veljači promet u trgovini na malo porastao 1,1 posto, najviše od lanjskog rujna.

Naznake jačanja američkog gospodarstva i obećanje Feda da će i dalje voditi izuzetno labavu monetarnu politiku već mjesecima podržavaju tržište.

Od početka godine Dow Jones porastao je 10,3, a S&P 500 9 posto. No, postavlja se pitanje je li takav rast održiv, s obzirom da najveća svjetska gospodarstva nisu baš u najboljoj formi, premda Fed i druge vodeće središnje banke u svijetu već godinama tiskaju svježi novac i održavaju kamate na rekordno niskim razinama.

Zbog toga mnogi očekuju korekciju cijena dionica na niže, pa se posljednjih dana trguje vrlo oprezno.

Na to ukazuje mršav obujam trgovanja. Na Wall Streetu, NYSE MKT-u i Nasdaqu vlasnika je jučer zamijenilo samo 5,5 milijardi dionica, dok prosječan dnevni obujam u ovoj godini iznosi 6,45 milijardi.

Na većini europskih burzi cijene su dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,45 posto, na 6.451 bod, a pariški CAC 0,10 posto, na 3.836 bodova. Frankfurtski DAX ojačao je, pak, 0,06 posto, na 7.970 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.