Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Analiziranje rezultata – kako provjeravamo naputke za sagledavanje poslovanja?

U nastavku teksta o ispitivanju poslovanja analiziramo rezultate do sada učinjenog. U prethodnom tekstu pisali smo o važnim pitanjima koje si poduzetnik-početnik treba postaviti. Slijede primjeri stručnjaka i savjeti za nastavak poslovanja…

U nastavku teksta o ispitivanju poslovanja analiziramo rezultate do sada učinjenog. U prethodnom tekstu pisali smo o važnim pitanjima koje si poduzetnik-početnik treba postaviti. Slijede primjeri stručnjaka i savjeti za nastavak poslovanja…

Prethodni tekst

Izvršite plan i analizirajte rezultate

Ako ste složili plan u kratkim crtama, vrijeme je za posao. Zaključci koje ste izvukli rješavanjem točki iz prethodnog teksta, uvijek su kod vas. Na mobitelu ili laptopu. Tijekom izvršenja zadataka, uvidjet ćete određene previde ili spoznati nove stvari, sve ih bilježite.

Nakon izvršenja zadataka, analizirajte rezultate putem sljedećih pitanja:

• Što funkcionira, a što ne?

• Koji su rezultati svakog koraka?

• Je li sveukupan dojam pozitivan ili negativan? Zašto?

• Što ste naučili tijekom procesa?

• Koji od koraka imaju prostora za poboljšanje i bolje rezultate? Zašto?

• Koji od koraka nije dobar i želite ga potpuno izbaciti?

Primjer iz prakse

Uvidjevši da profesionalne PR tvrtke nisu od koristi njegovom poslovanju te da sredstva koja iziskuju probijaju granicu njegova proračuna namijenjena marketingu, poduzetnik, koji je nekada prolazio kroz fazu početka, o kojoj pišemo u današnjem i jučerašnjem članku, PR agencije potpuno je izbacio iz plana. Spoznao je da mu pretjerano „lupanje“ novaca u PR neće biti od velike koristi te je istraživanjima doznao da internet nudi besplatno ili relativno jeftino, u tom trenutku, njemu prihvatljivo oglašavanje. Tu je ugledao svoju priliku. Posvetio se optimizaciji internetske stranice svoje tvrtke i sklopio nekoliko suradnji s manjim portalima. Njegov potez pokazao se sjajnim, a broj posjeta njegovoj internetskoj stranici neprestano je rastao. Bio je to prvi povjetarac prodaje njegove tvrtk.e.

Izmijenite plan na temelju rezultata i istraživanja

Na temelju prikupljenih podataka odredite koje su pretpostavke prvotnog plana krive ili nepotpune. Provedite dodatna istraživanja i krive pretpostavke prvotnog plana zamijenite novim spoznajama. To će uvelike olakšati samu realizaciju.

Put od početnika do stabilnog i konkurentnog igrača nije lagan. Kada ste sve ove stavke uspješno preskočili, još uvijek ste na početku, ali je stvorena pretpostavka da bi uskoro mogli odmaknuti od njega. Potrebna su stalna istraživanja i prikupljanja informacija korisnih za poslovanje.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.