Anna Wintour ima 3 odlična poslovna savjeta

O njoj se pisalo svašta, a najviše o tome da je vrlo kruta i stroga kada je u pitanju posao, a navodno je upravo ona bila inspiracija za hit film “Vrag nosi Pradu”, u kojem je glavni lik “šefica iz pakla”.

Često je nazivaju i ženom koju obožavaju mrziti, rijetko se smije i gotovo uvijek na crvene tepihe i revije stiže s tamnim sunčanim naočalama. Anna Wintour od davnina je urednica američkog izdanja “modne Biblije” Voguea, a mediji je često nazivaju i “čeličnom damom modnog svijeta”. No, da ne skrenemo s teme, kakva god bila, od ove žene samo možemo slušati i upijati poslovne savjete, a ovo su 3 koje je sama istaknula kao najvažnije.

Odlučnost

Anna je jednom prilikom objasnila kako je zaradila reputaciju hladne osobe koja se dovodi u vezu s vođenjem. “To je pobjednička osobina vođe, a za neke strahovita kvaliteta žene.” Drugim riječima, nikada ne odustajte od svojih snova.

Učila je od najboljeg – svog oca

Anna je odrastala u obitelji uglednih novinara, a kao uzor često ističe svog oca Charlesa koji je bio cijenjeni britanski urednik, od kojeg je i naučila kako to biti. “Naučila sam koliko je važno biti vođa, odlučan u tome da osnažiš druge ljude da daju najbolje od sebe.”

Bez kajanja

Anna nema problema s priznavanjem svojih grešaka jer ističe kako je uvijek najvažnije probati i naučiti nešto iz svake, a zatim krenuti dalje bez kajanja. “Mislim da ljudi to poštuju te u takvim okolnostima rade bolje”, zaključila je.

 

izvor: index.hr

Podijeli

Odgovori

Top