Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Anselmo Tumpić iz Studija Tumpić/Prenc izabran za člana žirija londonskog D&AD-a

O ovogodišnjim D&AD Pencils nagradama, koje slove za najveće kreativno postignuće u struci, uz globalne kreativne lidere, praktičare i inovatore, odlučivat će i hrvatski predstavnik Anselmo Tumpić, kreativni direktor Studija Tumpić/Prenc.

O ovogodišnjim D&AD Pencils nagradama, koje slove za najveće kreativno postignuće u struci, uz globalne kreativne lidere, praktičare i inovatore, odlučivat će i hrvatski predstavnik Anselmo Tumpić, kreativni direktor Studija Tumpić/Prenc.

D&AD, skraćeno za Design and Art Direction, održava se od 1962. godine, otkada nadahnjuje zajednicu kreativnih mislilaca slaveći i potičući najbolje u dizajnu i oglašavanju. Nagrade ove britanske organizacije globalno su priznate kao najveće priznanje, a na natječaj se svake godine prijavljuju najbolji iz struke iz cijeloga svijeta.

“Poziv za žiriranje na tako prestižnom natjecanju zaista me razveselio. To je posebna čast, ali i odgovornost, jer u rukama žirija stoji odabir najboljih projekata tijekom godine. Osim toga, privilegija je predstavljati Hrvatsku na ovom međunarodnom natjecanju”, izjavio je Anselmo Tumpić koji će na ovogodišnjem D&AD-u biti dijelom žirija za dizajn ambalaže.

Upravo se među dobitnicima ove nagrade prošle godine pronašao i Studio Tumpić/Prenc, a osvojio je slavni Pencil u kategoriji Packaging design za dizajn boce maslinovog ulja “Istriana”.

Inače, Studio je proteklu godinu zaključio kao najnagrađivanija hrvatska agencija prema broju međunarodnih nagrada, a od njegova osnutka 2017. godine do danas nagrađen je nizom nacionalnih i međunarodnih priznanja: Red Dot Best of the Best, European Design Award Best of Show, D&AD Awards, Dieline, Golden Drum, London International Awards, Pentawards, IIID, Communication Art Award, ADC Europa, Epica, IdejaX, Somoborac, HDD Award, ZGDW Award i nagrada Zagrebačkog salona.

Nakon bogatog iskustva stečenog radeći u Fabrici (Benettonov komunikacijski centar za istraživanje i razvoj), BBDO-u i Saatchi & Saatchi u Milanu, s kolegicom Sarom Prenc Opačić u rodnom gradu pokreće kreativni tim Studija.

Žiriranje natjecanja također mu nije strano, a posljednje s kojeg se vratio bio je prošlogodišnji JOOP DESIGN AWARDS gdje je odlučivao o najboljem dizajnu ambalaže ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Radi se o međunarodnom natjecanju koje se održava u Tokiju, Japanu, kao najprofesionalnije natjecanje ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Svečana dodjela nagrada D&AD-a održat će se posljednjeg dana Festivala u londonskom Southbanku 22. svibnja, a kao i svake godine, okupit će najbolje iz industrije i nagraditi najbolje kreativne umove čije će projekte tijekom godine vidjeti čak 2.7 milijuna posjetitelja D&AD-ove web stranice.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.