Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Anselmo Tumpić iz Studija Tumpić/Prenc izabran za člana žirija londonskog D&AD-a

O ovogodišnjim D&AD Pencils nagradama, koje slove za najveće kreativno postignuće u struci, uz globalne kreativne lidere, praktičare i inovatore, odlučivat će i hrvatski predstavnik Anselmo Tumpić, kreativni direktor Studija Tumpić/Prenc.

O ovogodišnjim D&AD Pencils nagradama, koje slove za najveće kreativno postignuće u struci, uz globalne kreativne lidere, praktičare i inovatore, odlučivat će i hrvatski predstavnik Anselmo Tumpić, kreativni direktor Studija Tumpić/Prenc.

D&AD, skraćeno za Design and Art Direction, održava se od 1962. godine, otkada nadahnjuje zajednicu kreativnih mislilaca slaveći i potičući najbolje u dizajnu i oglašavanju. Nagrade ove britanske organizacije globalno su priznate kao najveće priznanje, a na natječaj se svake godine prijavljuju najbolji iz struke iz cijeloga svijeta.

“Poziv za žiriranje na tako prestižnom natjecanju zaista me razveselio. To je posebna čast, ali i odgovornost, jer u rukama žirija stoji odabir najboljih projekata tijekom godine. Osim toga, privilegija je predstavljati Hrvatsku na ovom međunarodnom natjecanju”, izjavio je Anselmo Tumpić koji će na ovogodišnjem D&AD-u biti dijelom žirija za dizajn ambalaže.

Upravo se među dobitnicima ove nagrade prošle godine pronašao i Studio Tumpić/Prenc, a osvojio je slavni Pencil u kategoriji Packaging design za dizajn boce maslinovog ulja “Istriana”.

Inače, Studio je proteklu godinu zaključio kao najnagrađivanija hrvatska agencija prema broju međunarodnih nagrada, a od njegova osnutka 2017. godine do danas nagrađen je nizom nacionalnih i međunarodnih priznanja: Red Dot Best of the Best, European Design Award Best of Show, D&AD Awards, Dieline, Golden Drum, London International Awards, Pentawards, IIID, Communication Art Award, ADC Europa, Epica, IdejaX, Somoborac, HDD Award, ZGDW Award i nagrada Zagrebačkog salona.

Nakon bogatog iskustva stečenog radeći u Fabrici (Benettonov komunikacijski centar za istraživanje i razvoj), BBDO-u i Saatchi & Saatchi u Milanu, s kolegicom Sarom Prenc Opačić u rodnom gradu pokreće kreativni tim Studija.

Žiriranje natjecanja također mu nije strano, a posljednje s kojeg se vratio bio je prošlogodišnji JOOP DESIGN AWARDS gdje je odlučivao o najboljem dizajnu ambalaže ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Radi se o međunarodnom natjecanju koje se održava u Tokiju, Japanu, kao najprofesionalnije natjecanje ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Svečana dodjela nagrada D&AD-a održat će se posljednjeg dana Festivala u londonskom Southbanku 22. svibnja, a kao i svake godine, okupit će najbolje iz industrije i nagraditi najbolje kreativne umove čije će projekte tijekom godine vidjeti čak 2.7 milijuna posjetitelja D&AD-ove web stranice.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.