Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Apple najbolji svjetski brend

“Svako toliko neka kompanija promijeni naše živote, ne samo svojim proizvodima, već i temeljnim vrijednostima. To je razlog zašto je nakon 13-godišnjeg Coca-Colinog primata Apple sada broj jedan”, kazao je tvrtkin izvršni direktor Jez Framton.

"Svako toliko neka kompanija promijeni naše živote, ne samo svojim proizvodima, već i temeljnim vrijednostima. To je razlog zašto je nakon 13-godišnjeg Coca-Colinog primata Apple sada broj jedan", kazao je tvrtkin izvršni direktor Jez Framton.

Coca-Cola je izgubila vodeću poziciju na ljestvici najboljih svjetskih brendova u 2013., s koje ju je nakon 13 godina istisnuo Apple, proizvođač čuvenih iPhone-ova i iPad-ova, pokazalo je danas najnovije istraživanje tvrtke Interbrand.

To je prvi put da se poznati svjetski proizvođač bezalkoholnih pića više ne nalazi u samom vrhu ljestvice najboljih svjetskih brendova, koju je ta marketinška tvrtka iz sastava oglašivačkog konglomerata Omnicon kreirala 2000. godine.

“Svako toliko neka kompanija promijeni naše živote, ne samo svojim proizvodima, već i temeljnim vrijednostima. To je razlog zašto je nakon 13-godišnjeg Coca-Colinog primata Apple sada broj jedan”, kazao je tvrtkin izvršni direktor Jez Framton.

Coca-Cola se zapravo spustila čak dva mjesta na ljestvici u 2013. i sada je na trećem mjestu, dok je na drugo mjesto dospio Google, popularna svjetska tražilica. Računalni divovi IBM i Microsoft zauzeli su četvrto i peto mjesto.

Apple je od početka na toj listi, započevši s 36. mjestom 2000. godine, nakon čega se postupno uspinjao na ljestvici. Prema Interbrandu, brend Apple vrijedan je 98,31 milijardu dolaru, što je 28 posto više nego prošle godine. Brend Google ‘težak’ je 93,29 milijardi dolara.

U međuvremenu je sjaj nekih zvijezda u usponu potamnio pa je Blackberry je nestao s liste, dok je Nokia pala s trinaestog na nisko 57. mjesto. Nasuprot njima, društvena mreža Facebook skočila je sa 69. na 52. mjesto.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.