Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Apple oštetio kupce za višemilijunski iznos?

“Vjerujemo da su kao posljedica navodnog udruživanja, kupci platili milijune dolara više za neke od najpopularnijih naslova”, rekao je državni tužitelj Eric Holder.

"Vjerujemo da su kao posljedica navodnog udruživanja, kupci platili milijune dolara više za neke od najpopularnijih naslova", rekao je državni tužitelj Eric Holder.

Američko Ministarstvo pravosuđa tuži Apple i druge velike izdavače zbog cijena elektronskih knjiga. Država je optužila Apple, Hachette, HarperCollins, Macmillan, Simon and Schuster i Penguin da su se dogovarali oko cijena e-knjiga koje prodaju, javlja BBC, prenosi Bankamagazin.

Tužba se temelji da potezu tih tvrtki koje su se prebacile na model agencija prema kojem izdavači, a ne prodavači, određuju cijene.

“Vjerujemo da su kao posljedica navodnog udruživanja, kupci platili milijune dolara više za neke od najpopularnijih naslova”, rekao je državni tužitelj Eric Holder.

Ali Hachette, HarperCollins i Simon and Schuster su se već nagodili. Slučaj se nastavlja protiv Applea, Macmillana i Penguina “zbog udruživanja kako bi okončali ‘slobodu prodavača e-knjiga da se natječu oko cijena”, rekli su iz ministarstva.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Jedna od prednosti korištenja umjetne inteligencije u kompanijama, jest u kreiranju cijena proizvoda, te se bilježi porast upotrebe softvera koji obrađuju ogromne količine povijesnih...

Nekretnine

Kupnja kvalitetne nekretnine na dobroj lokaciji uvijek je bila dobra investicija, s obzirom da se takve mogu brzo iznajmiti ili prodati.

Ekonomija

U poljoprivredi su u posljednjih godinu dana najviše poskupili krumpir, žitarice, gnojivo i energenti, pokazuju najsvježiji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni krajem...

Financije

Dvojni prikaz cijena i prije zakonske obveze nastavak je politike otvorenog i transparentnog odnosa kompanije prema kupcima.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.