Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Atlantic novom obveznicom prati planove razvoja poslovanja

Atlantic Grupa je uspješno izdala korporativne obveznice u iznosu od 200 milijuna kuna, s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 3,125% uz polugodišnju isplatu kamata s dospijećem 17. lipnja 2021. godine. Obveznice su izdane na domaćem tržištu kapitala i uvrštene u prvu kotaciju (Službeno tržište) Zagrebačke burze, Usluge depozitorija te Usluge prijeboja i namire Središnjeg klirinškog depozitarnog društva. Zajednički agenti i pokrovitelji izdanja obveznica su Erste&Steiermärkische Bank d.d., Raiffeisenbank Austria d.d. i Zagrebačka banka d.d.

Sredstva prikupljena ovim izdanjem obveznica koristit će se za refinanciranje postojećih obveznica oznake ATGR-O-169A, dok će ostatak sredstava biti korišten za financiranje radnog kapitala. Izdavanjem obveznica na domaćem tržištu kapitala Atlantic Grupa, nakon nedavno potpisanog ugovora kojim su definirani povoljniji financijski uvjeti i produljena ročnost postojećih kredita, nastavlja s praksom kontinuiranog unapređenja vlastitih izvora financiranja, kao i s poticanjem razvoja domaćeg tržišta kapitala.

Uspješnim izdanjem nove obveznice Atlantic Grupa opetovano pokazuje snažno povjerenje investicijske zajednice u poslovanje i planove razvoja kompanije. Diverzifikacija investitora koju smo imali u ovom izdanju ukazuje na to da se domaće tržište korporativnih obveznica, kao i cjelokupno tržište kapitala, neprijeporno razvija. O tome dodatno svjedoči i interes ulagatelja iznad ukupnog iznosa izdanja od 200 milijuna kuna, čime smo iznimno zadovoljni“, komentirao je potpredsjednik Atlantic Grupe za Financije Zoran Stanković.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.