Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Atos proširuje suradnju s AWS-om kako bi klijentima pomogao ubrzati put prema ugljičnoj neutralnosti

Atos je dodatno proširio svoju suradnju s Amazon Web Services (AWS) kako bi tvrtkama omogućio napredak na njihovom putu dekarbonizacije.

Atos je dodatno proširio svoju suradnju s Amazon Web Services (AWS) kako bi tvrtkama omogućio napredak na njihovom putu dekarbonizacije. Radi se o portfelju rješenja razvijenih na AWS-u u sklopu Atos MyCo2Compassa. Atos MyCO2Compass kalkulator emisije ugljika prvo je rješenje koje se razvija kao dio višegodišnjeg odnosa između AWS-a i Atosa. On će omogućiti učinkovito mjerenje i upravljanje emisijama ugljika u IT i poslovnim okruženjima kao što su prostor, vozni park, putovanja i radna snaga.

Sadržavat će unaprijed definirane skupove podataka specifične za pojedine industrije, što će klijente poštedjeti muke kretanja od nule kada je u pitanju mjerenje emisije. Ovi uvidi temeljeni na podacima omogućit će donošenje informiranih odluka, a kalkulator će biti dostupan putem AWS Marketplace.

Sveobuhvatni put dekarbonizacije

Sve veći broj prirodnih katastrofa izazvanih klimatskim promjenama stavlja naglasak na klimatsku krizu u kojoj se nalazimo, a ipak, istraživanja pokazuju da manje od 40% tvrtki ima plan za dekarbonizaciju svog poslovanja. Kako bi pomogao tvrtkama u poduzimanju mjera, Atos podupire njihov put ka dekarbonizaciji pristupom u dva koraka. Prvi korak je migracija IT radnih opterećenja na AWS čime mogu smanjiti količinu ugljika koju proizvedeni njihova IT infrastrukture za 80%-90%, a drugi je iskorištavanje mogućnosti AWS-a za ubrzavanje i inoviranje digitalne transformacije kako bi se podržalo ostvarivanje cilja nulte emisije.

Kako bi pomogao klijentima na ovom putu, Atos Digital Decarbonization Assessment (DDA) može pomoći u analizi razine zrelosti poslovanja u vezi s dekarbonizacijom za cijeli opseg IT-a. Pruža prilagođeni plan za dekarbonizaciju, uključujući konkretne radnje potrebne za postizanje održive dekarbonizacije informacijskih tehnologija tvrtke. DDA je dostupan putem AWS Marketplace

Diane Galbe, viša izvršna potpredsjednica Atosa, komentirala je: „Atos je ponosan što može produbiti svoj dugogodišnji odnos s AWS-om putem ove proširene suradnje koja će korisnicima pomoći da ubrzaju svoj put do nulte emisije. U vrijeme kada je duboka dekarbonizacija ključna, Atos uz pomoć AWS-a pruža alate koji daju snažne uvide u digitalne emisije u stvarnom vremenu. Ovi alati našim klijentima pomažu u otključavanju potencijala za djelovanje i ostvarenju velikog smanjenja emisije koje će potaknuti napredak prema njihovom cilju nulte emisije.”

Mary Wilson, voditeljica odjela globalne održivosti Amazon Web Services, Inc., komentirala je: „Tvrtke se suočavaju sa sve većim pritiscima svojih dionika za poduzimanjem mjera kao i sa sve većim zahtjevima zakonskih propisa. Ovaj set usluga održivosti povezanih s klimom podržava naše klijente u osmišljavanju i provođenju programa održivosti u cjelokupnom rasponu poslovnih operacija kako bi se podržao univerzalni cilj ograničavanja globalnog zagrijavanja na 1,5 stupnjeva Celzijusa i postizanje globalne nulte emisije do 2050. godine.”

Kroz ovu suradnju, Atos i AWS jačaju svoj 10-godišnji odnos kombinirajući svoju stručnost u sveobuhvatnim digitalnim rješenjima baziranim na oblaku. S više od 8.000 AWS akreditacija i 2.700 formalnih AWS certifikata, Atos je pokazao opsežno iskustvo u pružanju konzultantskih, profesionalnih i upravljanih usluga velikom broju AWS klijenata.

Atos i AWS nedavno su govorili o Atosovim rješenjima za dekarbonizaciju i evoluciji njihovog odnosa na Atosovom samitu Tech for Climate Summit  na konferenciji COP27 u Sharm-El-Sheiku.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.