Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Australska premijerka plaćenija od Obame, Camerona i Merkel

S drugom povišicom u zadnja tri mjeseca, u iznosu od 14,430 australskih dolara godišnja plaća Gillard sada iznosi 495.430 australskih dolara, što je za 25 posto više od plaće Baracka Obame, dvostruko više od plaće Davida Camerona a znatno premašuje plaće čelnika Njemačke, Francuske i Kanade.

S drugom povišicom u zadnja tri mjeseca, u iznosu od 14,430 australskih dolara godišnja plaća Gillard sada iznosi 495.430 australskih dolara, što je za 25 posto više od plaće Baracka Obame, dvostruko više od plaće Davida Camerona a znatno premašuje plaće čelnika Njemačke, Francuske i Kanade.

Australska premijerka Julia Gillard, koja je najbolje plaćeni čelnik u skupini najrazvijenijih svjetskih gospodarstava G20, s novom je povišicom postala još bogatija, prema pisanju The Wall Street Journala.

S drugom povišicom u zadnja tri mjeseca, u iznosu od 14,430 australskih dolara (14,827 USD) godišnja plaća Gillard sada iznosi 495.430 australskih dolara (3.046,894 kn), što je za 25 posto više od plaće američkog predsjednika Baracka Obame, dvostruko više od plaće britanskog premijera Davida Camerona a znatno premašuje plaće čelnika Njemačke, Francuske i Kanade.

Obama je u 2011. primio oko 400,000 USD (2.392,00 kn) dok je godišnja plaća njegovog britanskog kolege Camerona 222,000 USD (1.327,560 kn), prema pisanju The Daily Maila.

Čelnica najvećeg europskog gospodarstva, njemačka kancelarka Angela Merkel, u 2011. je imala plaću u vrijednosti od 283,608 USD (1.695,975 kn).

Australski parlamentarci povisili su si plaće uoči odlaska na šest tjedana zimske stanke, učvrstivši si status jednih od najbolje plaćenih političara u svijetu.

Prema pisanju britanskog Daily Telegrapha, neovisni Tribunal za naknade dao je zeleno svjetlo da se zastupnicima povećaju godišnje plaće u prosjeku za tri posto, od čega je najviše profitirala Julia Gillard.

Ipak, taj je porast u kontrastu sa smanjenjem plaća za kojim su posegnuli neki drugi svjetski čelnici, reagirajući na teška vremena kod kuće. Jedna od prvih odluka novoizabranog francuskog predsjednika Francoisa Hollandea bila je da smanji svoju plaću za 30 posto, kako bi izrazio solidarnost s Francuzima pogođenim mjerama štednje. Nakon prošlogodišnjeg potresa i tsunamija, japanski premijer Yoshihiko Noda pristao je smanjiti svoju plaću za gotovo trećinu kako bi pomogao u naporima za obnovu zemlje.

U međuvremenu, australska politička klasa koristi dobrobiti ekonomije koja raste po godišnjoj stopi od 4,3 posto, najbrže od bilo koje razvijene zemlje. Prema novom izračunu naknada, zastupnici će imati godišnju plaću 190.550 australskih dolara (1.171,882 kn), uz dodatnih 106 dolara tjedno. Dodajući to povišici koju su dobili u ožujku, a tjedni dodatak iznosi im gotovo 1.000 australskih dolara (6,152 kn).

No, ne ide samo australskim političarima dobro. Guverner australske središnje banke – Reserve Bank of Australia – Glenn Stevens nedavno je s plaćom dogurao do gotovo milijun dolara, što ga čini jednim od najboljih plaćenih središnjih bankara u svijetu, navodi WSJ.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.