Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Automobili se ponovo kupuju! Tržište se oporavlja

Američki automobilski divovi General Motors, Ford i Chrysler, te japanska Toyota u siječnju su na američkom tržištu ostvarili dvoznamenkast rast prodaje, signaliziravši nastavljen oporavak te industrije, pokazuju u srijedu objavljeni najnoviji podaci. U prvom mjesecu ove godine na američkom je tržištu prodano 819.895 vozila, 17 posto više nego u istom razdoblju lani, pokazalo je najnovije izvješće industrijske grupacije Autodata…

Američki automobilski divovi General Motors, Ford i Chrysler, te japanska Toyota u siječnju su na američkom tržištu ostvarili dvoznamenkast rast prodaje, signaliziravši nastavljen oporavak te industrije, pokazuju u srijedu objavljeni najnoviji podaci. U prvom mjesecu ove godine na američkom je tržištu prodano 819.895 vozila, 17 posto više nego u istom razdoblju lani, pokazalo je najnovije izvješće industrijske grupacije Autodata...

Sezonski prilagođeni podaci ukazuju da je u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s krajem siječnja ukupno prodano 12,62 milijuna vozila, u odnosu na 12,55 milijuna u prosincu.

GM-u rast od 22 posto

Najveći američki proizvođač automobila General Motors priopćio je da je u siječnju ostvario 22-postotni rast prodaje na 178.896 vozila, na krilima snažnog rasta potražnje za njegovim automobilima i kamionima. Time je uvelike nadmašio predviđanja analitičara internetske stranice Edmunds.com, koji su prognozirali 11-postotni rast. GM-ov udio u ključnom američkom automobilskom tržištu porastao je za 0,9 postotnog boda, na 21,8 posto, pokazuju Autodatini podaci.

Chrysler je priopćio da je u siječnju zabilježio rast prodaje deseti mjesec zaredom, i to za 23 posto na godišnjoj razini, na 70.118 vozila. Tržišni udio povećao mu se za 0,4 postotnog boda, na 8,6 posto.

“Siječanj tradicionalno loš mjesec”

Ford je ostvario 13,3-postotni rast prodaje na 127.317 vozila, u skladu s očekivanjima, nakon što je srezao prodaju korporativnim klijentima, koja tradicionalno uključuje nisku marginu dobiti. Tržišni udio smanjio mu se za pola postotnog boda, na 15,5 posto.

Japanska Toyota, najveći svjetski proizvođač automobila teško pogođen valovima masovnih povlačenja vozila koji su krajem siječnja 2010. doveli do kratkotrajne obustave prodaje i proizvodnje u SAD-u, priopćila je da joj je prodaja uvećana za 17,3 posto na 115.856 vozila na godišnjoj razini. Tržišni joj je udio ostao nepromijenjen na 14,1 posto.

– Siječanj je tradicionalno loš mjesec, no smatramo da je automobilska industrija unatoč tome u njemu ostvarila solidne rezultate i rast prodaje, nakon zamaha u četvrtom tromjesečju prošle godine – ocjenjuje analitičar tvrtke Standard & Poor’s Equity Research Efraim Levy.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.