Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Badel 1862 poslovao s gubitkom od 26,1 milijun kuna

Tvrtka Badel 1862 u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 26,1 milijun kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 12,9 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Tvrtka Badel 1862 u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 26,1 milijun kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 12,9 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke ostvareni u iznosu od 246,05 milijuna kuna i smanjeni su 6,9 posto. Pad prihoda, kako pojašnjavaju u tvrtki, posljedica je otežanih uvjeta poslovanja tijekom ove godine, nelikvidnosti zbog blokade računa u prvim ovogodišnjim mjesecima te posljedično nemogućnosti urednog financiranja proizvodnje uoči turističke sezone.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni sa 250,1 milijun kuna, na 232,7 milijuna kuna.

U prvih devet mjeseci ukupni rashodi Badela iznosili su 272,16 milijuna kuna i smanjeni su prema istom razdoblju lani za 1,9 posto.

Pritom su materijalni troškovi manji za 4,5 posto, na 162,5 milijuna kuna, a smanjeni su i troškovi osoblja za 3,8 posto, na 39,6 milijuna kuna. Istodobno su financijski rashodi povećani 33,2 posto, na 40,4 milijuna kuna, a glavni razlog, kako se navodi u izvješću, su kamate na dospjela dugovanja.

U pojašnjenju poslovnih rezultata navodi se i kako Badel 1862 posluje u uvjetima utvrđene nelikvidnosti i neadekvatnosti kapitala te je nad tvrtkom pokrenut postupak predstečajne nagodbe koji je trenutno u fazi prekida.

Donošenjem rješenja o prekidu postupka predstečajne nagodbe Badel nastavlja poslovati i postupati sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi pri čemu su produljeni rokovi provedbe postupka do okončanja poreznog nadzora.

U tijeku je izrada programa restrukturiranja Badela za što je angažirana konzultantska tvrtka A.T. Kearney, a cilj izrade programa je što brži izlazak iz postupka predstečajne nagodbe i eventualno pronalaženje strateškog partnera, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.