Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bandić: Nema odgađanja restrukturiranja Holdinga [VIDEO]

“Ako to sada ne napravimo, za četiri mjeseca nećemo imati za plaće ni u Holdingu niti u Gradskoj upravi”, poručio je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

"Ako to sada ne napravimo, za četiri mjeseca nećemo imati za plaće ni u Holdingu niti u Gradskoj upravi", poručio je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je danas da nema odlaganja restrukturiranja Zagrebačkog holdinga, izvijestivši kako je sada u tijeku priprema, a potom će uslijediti provedba i kontrola Holdingova restrukturiranja.

“Ako to sada ne napravimo, za četiri mjeseca nećemo imati za plaće ni u Holdingu niti u Gradskoj upravi”, poručio je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine. Na dnevnom redu sjednice bit će pretvaranje sedam Holdingovih podružnica u trgovačka društva nakon čega bi, kako se sve više nagađa u javnosti, mogla uslijediti i privatizacija tih društava.

[infopunkt 7219 2]

Riječ je o sedam podružnica i to: AGM, Čistoća, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, Robni terminali, Stanogradnja, Tržnice te Vodoopskrba i odvodnja (VIO). VIO je podružnica koja po zakonu mora postati trgovačkim društvom u gradskom vlasništvu.

Zamoljen da komentira neslaganja u Upravi Holdinga oko te teme, Bandić je ocijenio dobrim što svi ne razmišljaju isto. “Nismo u Sjevernoj Koreji”, kazao je.

[infopunkt 7219 3]

Ustvrdio je kako je očigledno netko od sedam članova Uprave ostao u manjini, napomenuvši da će se to događati i ubuduće, ali da je važno da se ne odustaje od zacrtane politike. Podsjetio je i da je plan restrukturiranja naručen još 2007. od zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

“Počeli smo pripremati podružnice za izlazak na tržište i sindikati se nemaju čega bojati jer smo tu partneri”, poručio je Bandić.

[infopunkt 7219 4]

Osvrnuo se na neke tvrdnje da će “sve prodati Imoćanima”, rekavši kako bi mogao prikupiti dosta novaca u svoju zakladu kad bi tužio sve one koji to govore.

Istaknuo je da će sve ići na javni natječaj te da ne isključuje ni mogućnost radničkog dioničarstva. “Ništa nećemo raditi preko noći ni ispod stola”, kazao je Bandić.

[infopunkt 7219 5]

Na upit novinara hoće li “Čistoća” ići u javni natječaj na sličan način kao što je tvrtki “Dobra reklama” odobreno postavljanje i oglašavanje na kantama za smeće u gradskom središtu, Bandić je odgovorio da je šokiran i da na takva pitanja ne može odgovarati ozbiljno.

[infopunkt 7219 7]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.