Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Banke već srušile granicu od 7,6 kuna za euro

Iako ćemo ove godine vidjeti kunu na povijesno najslabijim izdanjima prema euro, srednji tečaj ni u jednom trenutku ne bi smio premašiti granicu od 7,6.

Iako ćemo ove godine vidjeti kunu na povijesno najslabijim izdanjima prema euro, srednji tečaj ni u jednom trenutku ne bi smio premašiti granicu od 7,6.

Naime, na tečajnim listama komercijalnih banaka prodajni tečaj kune u odnosu na euro početkom ovog tjedna bio je 7,62 do 7,64, što je jedan od povijesno najlošijih izdanja.

Ekonomisti smatraju da bez obzira na vanjske pritiske na domaću valutu instrumentarij HNB-a neće dopustiti veće udare na tečaj. Pozitivni su i oko ulaska zemlje u Europsku uniju. Smatraju kako ne bismo trebali svjedočiti većim promjenama na tečajnim listama.

Slabljenje kune za novi broj Lidera prokomentirali su Zrinka Živković Matijašević, direkotrica Direkcije ekonomskih istraživanja u Raiffeisen banci, Alan Kovač, makroekonomist Erste banke, Zdeslav Šantić, prvi ekonomist Societe Generalea – Splitske banke te Hrvoje Stojić, glavni ekonomist Hypo banke.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Od ponedjeljka, 2. siječnja građani diljem Hrvatske moći će zamijeniti kune u eure u 1016 poštanskih ureda.

Financije

Hrvatska kuna uskoro se pridružuje njemačkim markama, francuskim francima i talijanskim lirama te postaje jedna od mnogih papirnatih valuta koje su sada samo dio...

Edukacija

Kako bismo uspješno riješili sve izazove koje radno mjesto stavlja pred nas, potrebno je pratiti najnovije trendove i ulagati u vlastiti razvoj. Stoga smo...

Edukacija

Koliko puta ste na poslu pomislili kako ste određenu formulu ili izvještaj napisali najmanje 50 puta i da je vrijeme da naučite nešto novo?...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.