Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Benzin najjeftiniji od kolovoza 2010.

Nepovoljne okolnosti na tržištu nafte: Cijena nafte pada, goriva raste

Litra eurosupera 95 najjeftinija je od kolovoza 2010. godine. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra ove vrste goriva od utorka je jeftinija za čak 21 lipu i sada se prodaje u rasponu od 8,42 do 8,46 kuna, ovisno o kompaniji. Spremnik od 50 litara tako je od utorka jeftiniji 10,5 kuna.

Uz benzinska goriva, pala je cijena i autoplina i to za dvije lipe te se sada na većini postaja prodaje po cijeni od 3,78 kuna. Neki distributeri kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) još su više snizili cijenu autoplina (za 9 lipa). Čak štoviše, spomenuti distributer prodaje litru autoplina po čak 30 lipa nižoj cijeni od većine distributera.

Međutim, vozači koji koriste dizelska goriva nemaju razloga za veselje. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva u utorak je skuplja za 6 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,42 do 7,45 kuna. Ovo je drugi tjedan zaredom da ova vrsta goriva poskupljuje.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je kretanja cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara u odnosu na kunu. Čini se kako je tečaj dolara podosta utjecao na formiranje cijena goriva. Naime, prosječni je tečaj prošloga tjedna pao za čak 1,07% zbog čega je cijena benzinskih goriva značajnije pala, a cijena dizelskih manje rasla. Trenutni tečaj dolara je 6,85 kuna i najniži je od listopada prošle godine, a u odnosu na prošlotjedni prosjek niži je za 1,85%.

Pročitajte još:

Nekretnine

Kupnja kvalitetne nekretnine na dobroj lokaciji uvijek je bila dobra investicija, s obzirom da se takve mogu brzo iznajmiti ili prodati.

Ekonomija

U poljoprivredi su u posljednjih godinu dana najviše poskupili krumpir, žitarice, gnojivo i energenti, pokazuju najsvježiji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni krajem...

Financije

Dvojni prikaz cijena i prije zakonske obveze nastavak je politike otvorenog i transparentnog odnosa kompanije prema kupcima.

Ekonomija

Nova mobilna aplikacija jedinstvenog naziva 33% započela je s radom na hrvatskom tržištu, a namijenjena je svim lovcima na promocije, koji će od sada...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.