Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Benzin najjeftiniji od kolovoza 2010.

Nepovoljne okolnosti na tržištu nafte: Cijena nafte pada, goriva raste

Litra eurosupera 95 najjeftinija je od kolovoza 2010. godine. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra ove vrste goriva od utorka je jeftinija za čak 21 lipu i sada se prodaje u rasponu od 8,42 do 8,46 kuna, ovisno o kompaniji. Spremnik od 50 litara tako je od utorka jeftiniji 10,5 kuna.

Uz benzinska goriva, pala je cijena i autoplina i to za dvije lipe te se sada na većini postaja prodaje po cijeni od 3,78 kuna. Neki distributeri kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) još su više snizili cijenu autoplina (za 9 lipa). Čak štoviše, spomenuti distributer prodaje litru autoplina po čak 30 lipa nižoj cijeni od većine distributera.

Međutim, vozači koji koriste dizelska goriva nemaju razloga za veselje. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva u utorak je skuplja za 6 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,42 do 7,45 kuna. Ovo je drugi tjedan zaredom da ova vrsta goriva poskupljuje.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je kretanja cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara u odnosu na kunu. Čini se kako je tečaj dolara podosta utjecao na formiranje cijena goriva. Naime, prosječni je tečaj prošloga tjedna pao za čak 1,07% zbog čega je cijena benzinskih goriva značajnije pala, a cijena dizelskih manje rasla. Trenutni tečaj dolara je 6,85 kuna i najniži je od listopada prošle godine, a u odnosu na prošlotjedni prosjek niži je za 1,85%.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.