Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Besplatne edukacije za kvalitetnu gradnju, energetsku obnovu i izgradnju niskoenergetskih zgrada

Besplatne edukacije kojom domaći radnici uče vještine potrebne za kvalitetnu gradnju, energetsku obnovu i izgradnju niskoenergetskih zgrada u projektu Croskills održane su ovog vikenda u Zagrebu i Čakovcu.

Besplatne edukacije kojom domaći radnici uče vještine potrebne za kvalitetnu gradnju, energetsku obnovu i izgradnju niskoenergetskih zgrada u projektu Croskills održane su ovog vikenda u Zagrebu i Čakovcu. Polaznici su imali priliku zidati Porotherm opekom i Porotherm Dryfix ljepilom – materijalima i postupcima gradnje koji predstavljaju inovaciju u građevinarstvu.

‘Prvi put se susrećem s ovim načinom gradnje. Vezivanje ljepilom ide brže i jednostavnije. Mislim da će ova edukacija koristiti svakom radniku jer će se u budućnosti sve više susretati s niskoenergetskim načinom gradnje i modernim materijalima’ kazao je polaznik edukacije Tomislav Lukić.

Praktični dio sastojao se od zidanja opeke, odnosno zida s otvorom tj. prozorom te je prezentirano postavljanje te objašnjena svrha i važnost postavljanja elemenata za prekidanje toplinskih mostova.

‘Energetski učinkovita gradnja zahtjeva visoku kvalitetu izvođenja radova i materijala poput Wienerberger opeke, ali i educirane radnike. Croskills projektom želimo zadovoljiti potrebu tržišta za kvalitetnom i educiranom radnom snagom. Radnik koji prođe ovakvu edukaciju je konkurentan na tržištu, a samim time i njegova tvrtka’ kazala je Ivana Banjad Pečur, koordinatorica projekta Croskills i profesorica na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svaki radnik koji prođe edukaciju na najmodernijim materijalima za građenje, poput Wienerbergera koji je donator projekta, postat će dio registra kvalificiranih radnika u građevini.

‘U energetskoj obnovi postojećih i gradnji novih zgrada gotovo ključnu ulogu imaju izvođači – obrtnici i radnici. Wienerberger daje podršku projektima edukacije Croskills kako bi oni na terenu što efikasnije odgovorili na nove zahtjeve i trendove u gradnji danas ali i u bliskoj budućnosti’  izjavio je Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu.

Besplatne edukacije održavaju se u 12 trening centara u Hrvatskoj, a u lipnju su prema rasporedu: 2. i 3. u Puli, te 2.,3. 9. i 10. u Čakovcu. Više informacija na http://www.croskills.hr/


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.