Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Bespovratna EU sredstva za test za otkriće Alzheimerove bolesti

Tvrtka Omnion Research International dobila je 1,4 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za projekt „Završna priprema za početak komercijalizacije inovativnog testa za procjenu rizika obolijevanja od Alzheimerove bolesti – ALTEST“.

Tvrtka Omnion Research International dobila je 1,4 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za projekt „Završna priprema za početak komercijalizacije inovativnog testa za procjenu rizika obolijevanja od Alzheimerove bolesti – ALTEST“. Sredstva je dobila na natječaju Inovacije novoosnovanih MSP-ova – II faza iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta koji će trajati 18 mjeseci iznosi dva milijuna kuna.

„Projektom planiramo dovršiti prilagodbu i pripremu za početak prodaje inovativnog proizvoda. Test za procjenu rizika obolijevanja od bolesti mozga je novo rješenje koje omogućuje da svatko od kuće pošalje uzorak kose i za mjesec dana dobije nedvosmislen savjet treba li posegnuti za mjerama koje će značajno odgoditi ili čak spriječiti nastanak bolesti. Posebna inovativnost testa je u drugom elementu – osobnom savjetu kako popraviti vlastito zdravlje. Dakle, test ne samo da daje procjenu zdravlja, već i propisuje terapiju. Stoga proizvod ima potencijal postati vrlo tražen na globalnom tržištu. Test je spreman, a uz pomoć projekta ALTEST, koji će zaposliti potrebne dodatne stručnjake i pomoći promociji – ima vrlo visoku vjerojatnost povrata investicije“ istaknula je Ivana Šabanović-Uzelac, direktorica.

Rješenje Omnion Research International se temelji na vlastitom otkriću koje ima dva inovativna elementa: razvili su metodu kojom mogu dobiti zrele živčane-moždane stanice transformacijom stanica dlake te metodu kojom tako dobivene živčane stanice mogu iskoristiti kako bi pokazali razinu proteina koji omogućuju postavljanja dijagnoze te propisivanje potrebne terapije.

„Donekle slični patenti, temeljeni na transformaciji jedne vrste stanica u drugu postoje, ali niti jedan nije dao posve zrele živčane stanice iz samog korijena dlake. Stoga smatramo da se s proizvodom možemo probiti na strana tržišta, jer istraživanja i analize pokazuju kako bi on mogao biti tražen u zapadnim i visoko razvijenim zemljama“, zaključila je direktorica Šabanović-Uzelac.

Omnion je poduzeće osnovano 2018. godine te se primarno bave istraživanjem i razvojem u biotehnologiji, proizvodnjom medicinskih proizvoda te prometom medicinskih proizvoda na veliko i malo.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.