Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bilo gdje, bilo kada i bilo tko može saznati sve o vašem automobilu!

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara. U Hrvatskoj se pravi „boom“ tek očekuje, a mi vam predstavljamo aplikaciju koja u prvim danima na tržištu ruši rekorde…

„Angry Birds“ dugo je bila broj jedan hrvatskog App Storea, o onda su programeri iz Infinuma protresli tržište novom aplikacijom, namijenjenom lokalnom tržištu – Traži Auto! koja otkriva podatke o bilo kojem automobilu u RH jednostavnim upisom registracijskih oznaka. Zabava, znatiželja, posao ili nešto treće, nije ni važno – Traži Auto! Od ovog ponedjeljka zauzela je prvo mjesto domaćeg App Storea.

Što je Traži Auto!?

Traži Auto! je iPhone aplikacija koja korisniku omogućava unos registarske oznake bilo kojeg vozila registriranog u Republici Hrvatskoj te dobivanje brojnih informacija o njemu.

Traži Auto! otkriva:

• Osnovne podatke o vozilu – marku, model, godište, pogonsko gorivo, sliku i broj šasije

• Informacije o tipu vozila – seriju, godinu izdavanja, povijest svih modela

• Stanje na tržištu vozila i cijenu automobila

• Novosti i članke vezane uz određenu marku automobila

Sve detalje o aplikaciji možete pronaći na iTunesima.

Tko ju je napravio?

Probijanje na vrh hrvatskog App Storea bio je dovoljan motiv da kontaktiramo tvorce aplikacije. Autor aplikacije je tvrtka Infinum, već dulje specijalizirana za razvoj mobilnih aplikacija, Hrvatskoj javnosti poznata po osvajanju 100.000 dolara vrijedne nagrade, na Samsungovom natječaju za razvoj mobilnih aplikacija.

Ako nije tajna, koliki broj skidanja ostvaruje aplikacija Traži Auto! i koliko Infinum zarađuje na njoj?

Traži Auto! trenutno ostvaruje preko sto preuzimanja dnevno. Ako uzmete u obzir cijenu aplikacije, ona ostvaruje prihod od oko 500 kuna dnevno.

Otkud podaci o vozilima?

Osnova podataka o vozilu jest broj šasije, što je u Republici Hrvatskoj javno dostupan podatak. Ostale podatke  (marka, model, zapremnina, pogonsko gorivo…), detektiramo koristeći našu vlastitu tehnologiju, koju smo razvili za potrebe jednog ranijeg projekta. Druge informacije o vozilima dolaze s Wikipedije, cijene s Njuškala a Autoklub služi kao izvor novosti i članaka o automobilima.

Napisao

Preporučujemo

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Blog zona

Ugovori o cesiji, iako značajno zastupljeni u poslovnoj praksi, često su predmetnom sudskih sporova uslijed nedovoljnog poznavanja vrsta i pravnih učinaka cesije od strane...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.