Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

BioNTech zainteresiran za britansku tvrtku fokusiranu na umjetnu inteligenciju

InstaDeep bi kao podružnica BioNTech-a nakon akvizicije poslovao na globalnoj razini, a sjedište bi mu ostalo u Londonu.

Njemačka farmaceutska tvrtka BioNTech objavila je da planira kupiti britansku inovativnu tvrtku InstaDeep kako bi integrirala umjetnu inteligenciju u istraživanje i razvoj lijekova i cjepiva.

Njemačka kompanija ponudila je za InstaDeep 362 milijuna funti (440 milijuna dolara) u gotovini i u svojim dionicama.

BioNTech već ima vlasnički udio u Instadeepu i surađuje s britanskom tvrtkom tri godine. Zajedno su razvili sustav ranog upozorenja za moguće visokorizične varijante covida-19.

Preuzimanjem britanskog start-upa njemačka kompanija dobila bi oko 240 stručnjaka i osigurala bi pristup globalnoj mreži istraživačkih partnera na području umjetne inteligencije, strojnog učenja i podatkovne znanosti. 

Akvizicija bi omogućila BioNTechu da izgradi “potpuno integrirane kapacitete za cijelo poduzeće u području istraživanja, inženjeringa i razvoja imunoterapije nove generacije u većim razmjerima”, priopćila je kompanija u utorak.

InstaDeep bi kao podružnica BioNTech-a nakon akvizicije poslovao na globalnoj razini, a sjedište bi mu ostalo u Londonu.

BioNTech namjerava zaključiti akviziciju do kraja ožujka, najavio je izvršni direktor Ugur Sahin na konferenciji u SAD-u. Cilj je, rekao je, integrirati umjetnu inteligenciju u sva područja rada.

Prema Sahinu, trend u budućem radu bit će razvoj cjepiva i terapeutskog pristupa koji će štititi od ozbiljnih simptoma bolesti i sprečavati “infekcije i simptomatske bolesti”.

Planirano preuzimanje naglašava sve veću važnost Britanije za BioNTech, poručili su.

Glasistre.hr /HINA


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.