Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

BIZ Impact predstavio vodič za zaštitu okoliša i sigurnosti hrane

BIZ Impactov projekt poboljšavanja informiranosti hrvatske poslovne zajednice vrijedan 1,5 milijuna eura ušao je u završnicu. Počeo je 17. rujna 2007. godine, a završit će 16. rujna ove godine. Usklađivanje sa standardima Europske unije hrvatskoj poslovnoj zajednici bit će predstavljeno objavljivanjem sedam minivodiča.

BIZ Impactov projekt poboljšavanja informiranosti hrvatske poslovne zajednice vrijedan 1,5 milijuna eura ušao je u završnicu. Počeo je 17. rujna 2007. godine, a završit će 16. rujna ove godine. Usklađivanje sa standardima Europske unije hrvatskoj poslovnoj zajednici bit će predstavljeno objavljivanjem sedam minivodiča.

Projekt se financira iz programa CARDS Europske unije, a partneri su projekta Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo.

U dvorcu Bežanec predstavljena su dva minivodiča koja govore o zakonskim promjenama u zaštiti okoliša i sigurnosti hrane.

Što se napravilo glede zaštite okoliša, predstavili su i objasnili Aleksandar Rajilić i Tihana Ceković iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

– Cilj je vodiča o zaštiti okoliša upoznati ljude s njihovim obvezama, kako gospodariti otpadom, pripremiti posao te ga pokrenuti – rekao je Rajilić.

Malim ali sigurnim koracima u Europu

BIZ Impactov projekt pomaže u pripremanju Hrvatske na ulazak u Europsku uniju. Uvode se mnogi propisi i zakoni potrebni kako bi hrvatske tvrtke dostigle standarde EU i postale konkurentne na tržištu.

– Teško je nas uspoređivati s Europom iako mogu reći da smo mnogo napravili u posljednje vrijeme glede zaštite okoliša. Problem je što je Europa već na višoj razini, koju mi tek trebamo dostići. U svakom slučaju, bit će nam lakše kad uđemo u Europsku uniju – zaključio je Rajilić.

Važnost terenske edukacije

Konferenciji je nazočila i ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić. Istaknula je kako se nada da će mali gospodarstvenici i predstavnici medija iskoristiti prednost informacija koje su im dostupne u minivodičima.

Veliko zadovoljstvo uspješnim projektom izrazio je i Chris McLean, zamjenik voditelja BIZ Impacta.

– Za vrijeme suradnje u realizaciji projekta najveći je uspjeh suradnja javnih institucija i poslovnih udruženja. Važno je što smo se maknuli iz Zagreba te održali seminare i poslovne aktivnosti i u ruralnim dijelovima, gdje postoje tvrtke kojima je pomoć potrebna – rekao je Chris McLean.

Dodao je kako se nada ponovnoj uspješnoj suradnji na novim projektima kojima će se Hrvatska pridružiti Europskoj uniji.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Svatko od nas bi trebao na vrijeme razmišljati o mirovini, iako se ponekad čini da je mirovina daleko ili da po tom pitanju ne...

DOP

I ove godine Konzum i Mastercard ujedinjuju snage u pružanju pomoći socijalno ugroženim obiteljima s djecom predškolske i školske dobi u Hrvatskoj, kao i...

Edukacija

Ekološka proizvodnja ima ključnu ulogu u zelenoj tranziciji i u borbi protiv klimatskih promjena te je strategija „Od polja do stola“ u središtu europskog...

DOP

Iz hrvatskih kućanstava godišnje bacimo više od 86 tona ostataka od hrane koji su mogli biti prenamijenjeni ili pojedeni.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.