Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

BIZ Impact predstavio vodič za zaštitu okoliša i sigurnosti hrane

BIZ Impactov projekt poboljšavanja informiranosti hrvatske poslovne zajednice vrijedan 1,5 milijuna eura ušao je u završnicu. Počeo je 17. rujna 2007. godine, a završit će 16. rujna ove godine. Usklađivanje sa standardima Europske unije hrvatskoj poslovnoj zajednici bit će predstavljeno objavljivanjem sedam minivodiča.

BIZ Impactov projekt poboljšavanja informiranosti hrvatske poslovne zajednice vrijedan 1,5 milijuna eura ušao je u završnicu. Počeo je 17. rujna 2007. godine, a završit će 16. rujna ove godine. Usklađivanje sa standardima Europske unije hrvatskoj poslovnoj zajednici bit će predstavljeno objavljivanjem sedam minivodiča.

Projekt se financira iz programa CARDS Europske unije, a partneri su projekta Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo.

U dvorcu Bežanec predstavljena su dva minivodiča koja govore o zakonskim promjenama u zaštiti okoliša i sigurnosti hrane.

Što se napravilo glede zaštite okoliša, predstavili su i objasnili Aleksandar Rajilić i Tihana Ceković iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

– Cilj je vodiča o zaštiti okoliša upoznati ljude s njihovim obvezama, kako gospodariti otpadom, pripremiti posao te ga pokrenuti – rekao je Rajilić.

Malim ali sigurnim koracima u Europu

BIZ Impactov projekt pomaže u pripremanju Hrvatske na ulazak u Europsku uniju. Uvode se mnogi propisi i zakoni potrebni kako bi hrvatske tvrtke dostigle standarde EU i postale konkurentne na tržištu.

– Teško je nas uspoređivati s Europom iako mogu reći da smo mnogo napravili u posljednje vrijeme glede zaštite okoliša. Problem je što je Europa već na višoj razini, koju mi tek trebamo dostići. U svakom slučaju, bit će nam lakše kad uđemo u Europsku uniju – zaključio je Rajilić.

Važnost terenske edukacije

Konferenciji je nazočila i ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić. Istaknula je kako se nada da će mali gospodarstvenici i predstavnici medija iskoristiti prednost informacija koje su im dostupne u minivodičima.

Veliko zadovoljstvo uspješnim projektom izrazio je i Chris McLean, zamjenik voditelja BIZ Impacta.

– Za vrijeme suradnje u realizaciji projekta najveći je uspjeh suradnja javnih institucija i poslovnih udruženja. Važno je što smo se maknuli iz Zagreba te održali seminare i poslovne aktivnosti i u ruralnim dijelovima, gdje postoje tvrtke kojima je pomoć potrebna – rekao je Chris McLean.

Dodao je kako se nada ponovnoj uspješnoj suradnji na novim projektima kojima će se Hrvatska pridružiti Europskoj uniji.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.