Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Bogata turistička ponuda Vukovarsko-srijemske županije privlači turiste iz cijele Europe

Vukovarsko-srijemska županija iz godine u godinu bilježi sve veći porast broja noćenja, a u 2015. godini zabilježeno ih je preko 100 tisuća. S namjerom da postane najpoželjnija turistička destinacija kontinentalne Hrvatske, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, uz potporu Hrvatske turističke zajednice organizirala je predstavljanje turističke, eno i gastro ponude Vukovarsko-srijemske županije.

„Posljednjih godina uložen je izniman napor u oživljavanje Vukovarsko-srijemske županije kao turistički poželjne destinacije. Ponosni smo na ono što smo ostvarili, a zasluga za to pripada svim subjektima u turizmu na destinaciji: gospodarstvenicima, lokalnoj samoupravi, kulturnim institucijama, udrugama, sustavu turističkih zajednica svih razina, a uspješno su iskorišteni i fondovi Europske unije. Vukovarsko-srijemska županija ima puno toga za ponuditi turistima, ali turizam je gospodarska šansa i žiteljima naše županije. Ne radi se samo o pozicioniranju Županije na turističkoj karti i privlačenju većeg broja turista, nego i o dobrobiti cijele naše regije“, poručila je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovarsko-srijemska županija nudi bogatu kulturno povijesnu baštinu o čemu svjedoče brojni muzeji i dvorci među kojima su najpoznatiji dvorci Odescalchi i Eltz sa stalnim muzejskim postavama. U Vinkovcima se pak mogu pronaći simboli najstarijeg kalendara u Europi – Oriona čija je priča predstavljena u Gradskom muzeju.

Među najvećim atrakcijama u Županiji je i Muzej vučedolske kulture otvoren prošle godine. Muzej na izložbenoj površini od preko 1200 kvadratnih metara prezentira doseg visoko razvijene Vučedolske kulture. Najpoznatije kulturno-povijesne manifestacije u županiji, poput Žetve i vršidbe u prošlosti, Rimskih dana, Vinkovačkih jeseni koje su ujedno i najveća manifestacija izvornog hrvatskog folklora te Vukovar film festivala privlače turiste iz cijele Europe.

Posjetitelji mogu uživati u bogatoj ponudi domaćih eno i gastro proizvoda, vrhunskim vinima poput svjetski poznatog Traminca iz Iločkih podruma koji su najnagrađivaniji vinski podrumi u Hrvatskoj s ukupno osam Decanter nagrada. Za ljubitelje prirodnih ljepota, nezaobilazna postaja su Dunav ili brojne okolne rijeke koje posjetiteljima omogućuju krstarenje turističkim brodovima. Za željne rekreacije na raspolaganju su označene biciklističke staze, sportski tereni i tereni za golf te streljane za gađanje glinenih golubova i gađanje lukom i strijelom, dok najmlađi mogu uživati u susretu sa životinjama u šuma-parkovima.

Od listopada prošle godine u turističku ponudu Županije uvršten je i vodeni autobus Bajadera, investicija turističke agencije Danubiumtours iz Vukovara. Električni brod za riječnu plovidbu namijenjen panoramskoj vožnji te razgledavanju Vukovara s Dunava. Brod plovi tijekom cijele godine i može primiti 60 osoba. Novina u turističkoj ponudi je i Centar za promatranje ptica u Nijemcima, projekt sufinanciran iz fonda Europske unije. U sklopu Centra se nalaze i arboretum, izletište, turistički brod, promatračnice, biciklistička staza i zavičajni muzej.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.