Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Bolt u Dalmaciji bilježi rast broja vožnji od 55.9% u odnosu na prošlu godinu

Iz Bolta stižu dobre vijesti za korisnike platforme, kao i za vozače-partnere koji se u ljetnim mjesecima nalaze u južnim, ali i u drugim krajevima Lijepe Naše.

Iz Bolta stižu dobre vijesti za korisnike platforme, kao i za vozače-partnere koji se u ljetnim mjesecima nalaze u južnim, ali i u drugim krajevima Lijepe Naše.

Boltove metrike vožnji na zahtjev u obalnim područjima Republike Hrvatske, poglavito oko Splita, Zadra i Dubrovnika pokazuju značajan trend rasta – cjelokupni broj završenih vožnji u drugom kvartalu 2022. je viši za čak 76% u odnosu na prvi kvartal 2022. Uz to, zanimljivo je istaknuti kako je u odnosu na prošlu godinu (svibanj i lipanj 2021.) broj vožnji putem Bolt platforme samo u lipnju 2022. porastao za čak 55.9%, dok je i broj korisnika u istom periodu porastao za čak 95.9%. Jednako tako rasla su i prosječna primanja vozača-partnera – prosječna satnica iznosi i do 130 HRK. Veći broj vozača doveo je i do povećanja pogodnosti za korisnike platforme – prosječno vrijeme čekanja vožnje stiglo je do svega 4 minute.

No, trend rasta u ljetnim mjesecima nije bio ograničen samo na Dalmaciju – u isto vrijeme potražnja za vozačima u Zagrebu se povećala te su prosječna satnice dostigle prosjek od 135 HRK, uz određene periode gdje su zarađivali i do 200 HRK. Također, broj korisnika u Zagrebu u lipnju 2022. rastao je za 24.6% u odnosu na lipanj 2021., a prosječno vrijeme dolaska vozila kreće se oko 5 minuta.

Tomislav Lukacevic. Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ovakvi rezultati pokazuju kako je potreba za našim uslugama sve veća, ali i kako postoji prostor za daljnje proširenje i osnaženje naše mreže vozača-partnera koji ovim putem mogu ostvariti dobru dodatnu zaradu. Pri tome bismo željeli istaknuti i druge pozitivne pomake koji će dalje utjecati na rast i smanjenje vremena čekanja, poput promjene pravilnika za uvjete taksi vozila koja omogućuje korištenje vozila s motorima koji zadovoljavaju i Euro5 normu. Samim time, više vozača imat će pristup više vozila koja će moći obnašati djelatnosti taksija te će se olakšati većem broju ljudi da rade kao taksisti, ne samo u ljetnim mjesecima nego kroz cijelu godinu”, izjavio je Tomislav Lukačević, direktor Bolta Hrvatska.

Usporedbe radi, to je povećanje završenih vožnji od 253.6% u odnosu na sezonu 2020., s porastom broja korisnika od vrtoglavih 316.6% u lipnju 2022. s obzirom na lipanj 2020 u Dalmaciji, dok je u Zagrebu zabilježen rast od 80.9% više korisnika u odnosu na lipanj 2020.

Pročitajte još:

Turizam

Vukovar je posjetilo ukupno 16.565 gostiju, a ostvareno je 36.437 noćenja, dok je godinu ranije zabilježeno 11.519 dolazaka i 27.448 noćenja.

Turizam

Ovime je Sv. Katarina postala prva hrvatska zdravstvena institucija koju je JCI akreditirao i utvrdio da radi sukladno najizvrsnijim svjetskim zdravstvenim standardima, kako u pružanju zdravstvene...

Turizam

Ulazak u termalne centre moguće je jednostavno osigurati na njihovoj web stranici.       

Turizam

WRC Croatia Rally prošle je godine hrvatskom turizmu donio preko 105 milijuna eura, uz više od 310 tisuća gledatelja koji su pratili brzinske ispite...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.