Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Bolt u Dalmaciji bilježi rast broja vožnji od 55.9% u odnosu na prošlu godinu

Iz Bolta stižu dobre vijesti za korisnike platforme, kao i za vozače-partnere koji se u ljetnim mjesecima nalaze u južnim, ali i u drugim krajevima Lijepe Naše.

Iz Bolta stižu dobre vijesti za korisnike platforme, kao i za vozače-partnere koji se u ljetnim mjesecima nalaze u južnim, ali i u drugim krajevima Lijepe Naše.

Boltove metrike vožnji na zahtjev u obalnim područjima Republike Hrvatske, poglavito oko Splita, Zadra i Dubrovnika pokazuju značajan trend rasta – cjelokupni broj završenih vožnji u drugom kvartalu 2022. je viši za čak 76% u odnosu na prvi kvartal 2022. Uz to, zanimljivo je istaknuti kako je u odnosu na prošlu godinu (svibanj i lipanj 2021.) broj vožnji putem Bolt platforme samo u lipnju 2022. porastao za čak 55.9%, dok je i broj korisnika u istom periodu porastao za čak 95.9%. Jednako tako rasla su i prosječna primanja vozača-partnera – prosječna satnica iznosi i do 130 HRK. Veći broj vozača doveo je i do povećanja pogodnosti za korisnike platforme – prosječno vrijeme čekanja vožnje stiglo je do svega 4 minute.

No, trend rasta u ljetnim mjesecima nije bio ograničen samo na Dalmaciju – u isto vrijeme potražnja za vozačima u Zagrebu se povećala te su prosječna satnice dostigle prosjek od 135 HRK, uz određene periode gdje su zarađivali i do 200 HRK. Također, broj korisnika u Zagrebu u lipnju 2022. rastao je za 24.6% u odnosu na lipanj 2021., a prosječno vrijeme dolaska vozila kreće se oko 5 minuta.

Tomislav Lukacevic. Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ovakvi rezultati pokazuju kako je potreba za našim uslugama sve veća, ali i kako postoji prostor za daljnje proširenje i osnaženje naše mreže vozača-partnera koji ovim putem mogu ostvariti dobru dodatnu zaradu. Pri tome bismo željeli istaknuti i druge pozitivne pomake koji će dalje utjecati na rast i smanjenje vremena čekanja, poput promjene pravilnika za uvjete taksi vozila koja omogućuje korištenje vozila s motorima koji zadovoljavaju i Euro5 normu. Samim time, više vozača imat će pristup više vozila koja će moći obnašati djelatnosti taksija te će se olakšati većem broju ljudi da rade kao taksisti, ne samo u ljetnim mjesecima nego kroz cijelu godinu”, izjavio je Tomislav Lukačević, direktor Bolta Hrvatska.

Usporedbe radi, to je povećanje završenih vožnji od 253.6% u odnosu na sezonu 2020., s porastom broja korisnika od vrtoglavih 316.6% u lipnju 2022. s obzirom na lipanj 2020 u Dalmaciji, dok je u Zagrebu zabilježen rast od 80.9% više korisnika u odnosu na lipanj 2020.

Pročitajte još:

Turizam

Uključeni partneri uvidjeli su praktične koristi provedbe pilot projekta pa je, uz njihov veliki doprinos, provedeno ukupno 9 pilot projekata.

Lifestyle

Google Street View automobili ovog se ljeta vraćaju u Hrvatsku. Tijekom sljedećih mjeseci obilazit će mnoge gradove i ceste diljem zemlje.

Novosti

Ovotjedni umaški ATP turnir posjetiteljima pruža potpuno novo, digitalno iskustvo i to zahvaljujući Infobipu, vodećoj IT kompaniji u regiji i tehnološkom partneru turnira Plava...

Turizam

Hotel Supetar je nakon obnove postao luksuzno boutique utočište čiji dizajn potpisuje STUDIO LACROMA u suradnji s Katarinom Alamat Kusijanović.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.