Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Booking.com najavljuje finalistice za prvu dodjelu Technology Playmaker Awards među kojima je i inovatorica iz Hrvatske

Booking.com, jedna od najvećih svjetskih e-trgovina i lider digitalne tehnologije, danas je objavio finalistice prve Technology Playmaker Awards nagrade.

Booking.com, jedna od najvećih svjetskih e-trgovina i lider digitalne tehnologije, danas je objavio finalistice prve Technology Playmaker Awards nagrade. Cilj nagrade je odati priznanje ženama europskog IT sektora koje transformiraju poslovanja, industrije i zajednice upotrebom tehnologije.

Finalistice dolaze iz više od 10 europskih zemalja, uključujući Austriju, Hrvatsku, Dansku, Estoniju, Francusku, Njemačku, Luxemburg, Nizozemsku, Rumunjsku, Španjolsku i Veliku Britaniju. Finalistica iz Hrvatske je Tanja Folnović, generalna menadžerica Odjela agrikulture u Agrivi, koja je pokrenula uspješan start-up koji farmerima olakšava posao uz pomoć korisnog softvera. Cilj tvrtke Agrivi je promijeniti način na koji se proizvodi hrana kako bi se utjecalo na milijune ljudi širom svijeta.

Technology playmaker

Nagrada uključuje devet kategorija kojima je cilj prepoznati doprinose žena u višestrukim područjima tehnologije, uključujući, između ostalog, poduzetništvo, inovacije, utjecaj zajednice, održivost i vodstvo. Devet pobjednika bit će objavljeno zajedno s desetom nagradom za osobu tj. “Technology playmaker” 2018. godine, na posebnoj večeri u Londonu, 8. ožujka na sam Međunarodni dan žena. Randi Zuckerberg, osnivačica i predsjednica Zuckerberg Media, održat će glavni govor tijekom ovog događaja.

Pobjednice će odabrati panel sastavljen od više rukovoditelja raznih svjetskih tehnoloških tvrtki i uspješnih start-upova, uključujući Booking.com, Skyscanner, Just Eat, Happn, WeTransfer i SwiftKey, kao i predstavnici akademskog svijeta, Europskog parlamenta i vodećeg svjetskog poslovnog medija. Svaka pobjednica kategorije dobit će novčanu nagradu od 5.000 eura. Pobjednica glavne nagrade Technology Playmaker of the Year također će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 10.000 eura.

Predsjednica Booking.com-a Gillian Tans izjavila je: “The Technology Playmaker Awards” slavi raznolikost i ravnopravnost spolova čime se nastoji osnažiti i poticati više žena kako bi uspjele u ovoj industriji bez obzira na njihovu pozadinu. Nedavno smo proveli istraživanje kako bismo bolje razumjeli pristranost spolova u tehnološkom sektoru, a gotovo 90% ispitanica nam je reklo da bi ih više žena na vodećim ulogama potaknulo na unapređenje vlastite karijere u tehnologiji. Nadamo se da će naše dobitnice u budućnosti postati uzori drugim ženama i djevojkama.”

“Imali smo kandidatkinje različitih pozadina te u različitim fazama njihove karijere. Od mladih poduzetnica koje su postavile digitalne programe za pomoć integraciji izbjeglica, do tehnoloških inovatorica koje mijenjaju zdravstvenu skrb i e-učenje, te jedne 11-godišnje djevojke koja podučava svoje kolege da kodiraju. Uzbuđeni smo što možemo slaviti njihov uspjeh i poticati naše finalistice da nastave i budu još inovativnije u današnjem svijetu tehnologije.”

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.