Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Branko Grčić otkrio koje grane industrije imaju iznadprosječne dohotke

Ministar je poručio kako je Hrvatskoj, želi li izaći iz krize te razvijati se, neophodno gospodarstvo utemeljeno na znanju.

Ministar je poručio kako je Hrvatskoj, želi li izaći iz krize te razvijati se, neophodno gospodarstvo utemeljeno na znanju.

Ministarstvo gospodarstva i Europska komisija organizirali su konferenciju pod nazivom “Pametne specijalizacije”, a s ciljem predstavljanja koncepta pametne specijalizacije u kontekstu Kohezijske politike 2014.-2020.

Tom prigodom je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić poručio kako je Hrvatskoj, želi li izaći iz krize te razvijati se,  neophodno gospodarstvo utemeljeno na znanju.

“Jedino u četiri grane imamo dohodak iznad prosjeka, a to su farmaceutika, telekomunikacije, energetika i bankarski sektor”, rekao je Grčić.

Na konferenciji su uz Grčića sudjelovali i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te europski povjerenik za regionalnu i urbanu politiku Johannes Hahn.

Hrvatska više nema vremena za gubljenje. Na ulasku je u Europsku uniju i krajnje je vrijeme da pokrene gospodarstvo.   Europski povjerenik za regionalnu i urbanu politiku Johannes Hahn je poručio kako Hrvatska ima izvrsnu priliku specijalizirati se na razvoju ribarstva, a ministar Vrdoljak je dodao: “Hrvatska mora razviti metalurgiju, drvnu industriju, ali i poljoprivredu te prerađivačku industriju. Nemamo više vremena, sve moramo pokrenuti u sljedećih devet mjeseci”.

Pametna specijalizacija podrazumijeva identifikaciju jedinstvenih obilježja i potencijala svake zemlje i regije, uz isticanje konkurentskih prednosti te okupljanje regionalnih dionika i sredstava oko vizije budućnosti utemeljene na izvrsnosti. Ona također uključuje i jačanje regionalnih inovacijskih sustava, povećavanje razmjene znanja te širenje prednosti inovacija kroz cjelokupno regionalno gospodarstvo.

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.