Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Brijuni rivijera, projekt težak 2 mlrd kuna ide na međunarodni natječaj!

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor danas je u Vodnjanu predsjedala konstituirajućujom sjednicom Povjerenstva za raspisivanje međunarodnog natječja za projekt Brijuni rivijera na kojoj su, kako je rekla nakon sjednice, usaglašena stajališta oko dokumenata ključnih za projekt i raspisivanje natječja.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor danas je u Vodnjanu predsjedala konstituirajućujom sjednicom Povjerenstva za raspisivanje međunarodnog natječja za projekt Brijuni rivijera na kojoj su, kako je rekla nakon sjednice, usaglašena stajališta oko dokumenata ključnih za projekt i raspisivanje natječja.

– Sjednica povjerenstva je bila vrlo konstruktivna i iznimno sam njome zadovoljna – izjavila je nakon sjednice premijerka Kosor. Rekla je kako su na sjednici usuglasili stavove oko nekih dokumenata koji su ključni za projekt i raspisivanje međunarodnog natječja.  – Dogovorili smo se da ćemo se ponovno naći za 14 dana, kako bi sve učinili da se međunarodni natječaj za Brijuni rivijeru raspiše do 15. rujna. – zaključila je Kosor.

2.000 radnih mjesta

Prema njezinim riječima, na sjedinici povjerenstva razgovralo se o cijelom projektu koji je, kako je istaknula, važan ne samo za Istarsku županiju, već i za cijelu Hrvatsku.

– Ovaj projekt u perspektivi otvara mogućnost za dvije tisuće novih radnih mjesta, a u budućnosti i za više, kao i za razvoj turizma, koji je najvažnija gospodarska grana i važan je za cijelu Hrvatsku. Raspisivanje međunarodnog natječaja prvi je veliki iskorak u tom smjeru – zaključila je Kosor.

Zadovoljstvo je izrazio je i istarski župan Ivan Jakovčić, kazavši kako sjednicu doživljava kao operativni korak u realizaciji čitavog projekta Brijuni rivijera. „Još smo jednom utvrdili tri lokalcije i vjerujem da ćemo do sredine rujna raspisati međunarodni natječaj, što će biti velika poruka međunarodnim investitorima da je Hrvatska spremna prihvatiti nove ulagače“, kazao je Jakovčić.

“Rješavanje nezaposlenosti”

Prema njegovim riječima i ovim se projektom želi riješiti nezaposlenost u Hrvatskoj, a pogotovo u Puli, što će biti, kazao je, jedan od prioriteta u realizaciji projekta. „Najviše upravo zbog nezaposlnih i radimo čitav ovaj projekt“.

U radu konstituirajuće sjednice Povjerenstva za raspisivanje međunarodnog natječaja sudjelovali su i članovi toga povjerenstva ministar gospodarstva Đuro Popijač, ministar pomorstva, prometa i veza Božidar Kalmeta, ministar zaštite okoliša i graditeljstva Branko Bačić, pulski i vodnjanski gradonačelnici Boris Miletić i Klaudio Vitasović.

Projekt od dvije milijarde kuna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, istarski župan Ivan Jakovčić i pulski i vodnjanski gradonačelnici Boris Miletić i Klaudio Vitasović ugovor o provedbi projekta Brijuni rivijera potpisali su krajem srpnja na Brijunima. U prvoj fazi njegove realizacije radit će se na tri lokacije – Hidrobaza, Sveta Katarina – Monumenti i Pineta, prostoru koji obuhvaća 100-tinjak hektara. Projekt je težak više od dvije milijarde kuna.

Nakon sjednice povjerenstva predsjednica Vlade sa suradnicima posjetila je i župnu crkvu Svetog Blaža i tamošnje sakralnu zbirku relikvija i mumija svetaca, jedinstvenu sakralnu zbirku u Europi.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.